Κρυώνουν οι σκύλοι;

Standard

Έλλη και Φαίδρα

Σε πολλά σπίτια θα συναντήσουμε το σετ κρεβατάκι-κουβερτάκι να αποτελεί τον χώρο που ξεκουράζεται το σκυλί. Είναι όντως απαραίτητος όλος αυτός ο εξοπλισμός ή μήπως άλλη μια προσπάθεια που κάνουμε οι άνθρωποι ενστικτωδώς να ταυτίσουμε τις συνήθειες και τις ανάγκες μας με αυτές του τετράποδου φίλου μας;

Η αλήθεια είναι ότι τα ζώα μπορούν να προσαρμοστούν στις εκάστοτε κλιματολογικές συνθήκες που καλούνται να επιβιώσουν. Απόδειξη αυτού, είναι τα πολυάριθμα χάσκι που ζουν και βασιλεύουν στην χώρα μας. Ισχύει ότι κάθε ράτσα έχει εκτραφεί για να ζει σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες και καιρικές συνθήκες. Ένα ζεστό κλίμα δεν είναι ό,τι καλύτερο για μία ράτσα που κατάγεται από την Γερμανία, τον Καναδά ή τη Ρωσία. Όπως και το ανάποδο. Τα Ντόγκο Αρτζεντίνο έχουν καλομάθει στην ζέστη της Αργεντινής και στα χαρακτηριστικά τους βρίσκουμε ότι δεν συμπαθούν και πολύ το κρύο και την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους. Όμως, όσο περνάνε τα χρόνια, όλες οι ράτσες γίνονται όλο και πιο ευέλικτες.

Αν νιώθετε όμορφα με την “προίκα” του σκύλου σας, κρατήστε την. Στην πραγματική, σκυλίσια ζωή, είναι άλλο ένα παιχνίδι που μπορούν να μαδήσουν σε μικρές μικρές κλωστές!

Advertisements

One thought on “Κρυώνουν οι σκύλοι;

  1. και αυτή ήταν η σημερινή μου απορία όταν του έβγαλα το μπωλ στο μπαλκόνι για να φάει. καλά ο δικός μου είναι χοντρόπετσος δεν ανησύχησα, αλλά ότι αναρωτήθηκα αναρωτήθηκα η αλήθεια είναι.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s