Παιδιά και σκύλος στο σπίτι

Standard

Σε μια συνηθισμένη εικόνα χαρούμενης, ολοκληρωμένης οικογένειας συμμετέχει και ένα σκυλί. Πολλοί γονείς επιθυμούν να χαρίσουν στα παιδιά τους ένα σκύλο για να παίζουν και η αλήθεια είναι πως μεγαλώνουν πολύ πιο αρμονικά όταν μπαίνει στη ζωή τους ένα ζωάκι. Χρειάζεται όμως προσοχή στο πότε θα πάρουν οι γονείς αυτή την απόφαση.

Η καλύτερη ηλικία είναι μετά τα 7 χρόνια, όταν το παιδί είναι μαθητής, έχει μάθει ότι έχει ευθύνες, έχει κοινωνικοποιηθεί και, σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Επίσης, τότε μπορεί να καταλάβει την δύναμή του και την ανοχή του ζώου. Για παράδειγμα, δεν θα τραβήξει την ουρά του σκύλου γιατί ξέρει ότι θα το πονέσει. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, δεν θα του τραβήξει τα αυτιά.

Επιπλέον, όσο πιο μεγάλο είναι το παιδί τόσο περισσότερα θα προσφέρει στην οικογένεια στην περιποίηση του σκύλου, όπως για παράδειγμα να πάει βόλτα με τον σκύλο σε κοντινό πάρκο όπου θα είναι και οι δύο ασφαλείς. Φυσικά, να είστε σίγουροι πως τα σκυλιά προστατεύουν και προφυλάσσουν απόλυτα τους λιλιπούτειους ιδιοκτήτες τους.

To καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Ποια είναι μία από τις καλύτερες ράτσες για να “νταντέψει” ένα παιδί; Και όμως, είναι τα, για πολλούς αποκρουστικά και τρομακτικά, pitbull. Περισσότερα όμως για την ράτσα αυτή με τα αξιαγάπητα σκυλιά σε επόμενο άρθρο μας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s