Επιτέλους, εμβόλιο Καλα-αζάρ

Standard

Από φέτος, η 16η Ιανουαρίου είναι εθνική επέτειος καθώς από σήμερα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο λεϊσμανίωσης. Σε πρώτη φάση, όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων, επικοινωνήστε με κάποιον κτηνίατρο που εμπιστεύεστε για να σας πει λεπτομέρειες. Έχουν ενημερωθεί από τις 15/1 σε ειδική μερίδα που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής.

Η πρώτη εικόνα που έχουμε είναι ότι έχει δοκιμαστεί στην Πορτογαλία και την Γαλλία, χώρες όπου ζει και βασιλεύει η θανατηφόρα νόσος. Να θυμίσουμε ότι μεταδίδεται πολύ εύκολα, αρκεί να βρεθεί μία μολυσμένη σκνίπα που μεταφέρει τη νόσο και είναι η πιο συνηθισμένη αιτία θανάτου στα σκυλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους κτηνιάτρους που συνεργαζόμαστε, την πρώτη χρονιά το ζώο εμβολιάζεται σε 3 δόσεις (κόστος €50-70 η δόση) και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τον Μάρτιο, ώστε να περάσει και ένας μήνας για να δημιουργηθούν τα αντισώματα. Από την δεύτερη χρονιά, ο εμβολιασμός γίνεται σε 1 δόση, πάλι στην περίοδο μεταξύ Γενάρη-Μάρτη.

Σκεφτείτε το κόστος σε αμπούλες και λοιπά παρασιτικά σκευάσματα και δείτε ότι συμφέρει οικονομικά. Αυτό όμως που πρέπει να σας απασχολεί περισσότερο είναι ότι προσφέρετε στο σκύλο σας πολύ μεγάλη θωράκιση απέναντι σε μια νόσο που έχει πάρει από κοντά μας πολλά σκυλιά.

Αν έχετε απορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο treat2treat.com@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s