Γιατί γαβγίζει όταν χτυπάει το κουδούνι;

Standard

Μία από τις ενοχλητικές συνήθειες των σκύλων είναι να γαβγίζουν κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι της πόρτας. Ο λόγος; Η έξαψη  που νιώθουν σε συνδυασμό με το αίσθημα της προστασίας του χώρου τους.

Τα σκυλιά συνδυάζουν πολύ γρήγορα καταστάσεις όπως π.χ. όταν βάζουμε αθλητικά παπούτσια σημαίνει ότι θα βγει βόλτα, έτσι και το κουδούνι σημαίνει επισκέψεις και συνεπώς, παραβίαση του προσωπικού τους χώρου. Kάποιοι ιδιοκτήτες εφαρμόζουν την σωματοφυλακή στα σκυλιά και με μία εντολή μπορούν να επιτεθούν σε κάποιον που θα μπει να απειλήσει το χώρο, όμως δεν είναι όλες οι ράτσες καλοί φύλακες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σκυλί αναστατώνεται, στρεσάρεται, χαίρεται, γενικώς βγάζει όσα ένστικτα του προκαλούν οι επισκέψεις είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι δικές μας οι φωνές που θα το παρακινούν να σταματήσει είναι λάθος αντιμετώπιση καθώς έτσι ενισχύουμε την έντασή του. Αντιθέτως, σταδιακά, επίμονα και υπομονετικά πρέπει να αγνοούμε τον σκύλο, να μην του φωνάζουμε, και ο καλεσμένος μας να μην του δίνει σημασία παρά μόνο μερικά λεπτά αφού μπει στο σπίτι. Έτσι το σκυλί καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας εφόσον είστε σπίτι.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s