Πώς υπολογίζω το ιδανικό βάρος του σκύλου μου;

Standard

Δεν χρειάζεται να περιμένετε την επίσκεψη στον κτηνίατρο για να μάθετε πόσο ζυγίζει ο σκύλος σας. Μπορείτε, εφόσον είναι μικρού ή μεσαίου μεγέθους να ανεβείτε πρώτα μόνοι σας στη ζυγαριά στο σπίτι και μετά έχοντας το ζωάκι αγκαλιά και να υπολογίσετε την διαφορά.

Το βάρος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την καλή υγεία του ζώου καθώς πολλά προβλήματα προέρχονται από επιπλέον κιλά όπως καρδιοπάθειες και αρθριτικά. Είναι φρόνιμο επομένως να διατηρείται σε κανονικά πλαίσια, σύμφωνα με το σωματότυπο και τη ράτσα του σκύλου.

Ένας εύκολος τρόπος να βλέπετε αν ο τετράποδος φίλος σας έχει το ιδανικό είναι βάρος είναι να τον παρατηρήσετε στη ράχη. Αν τον κοιτάτε από πάνω και περισσεύει σάρκα στο πλάι, και στα πίσω πόδια δεν διαγράφεται καμπύλη, αλλά είναι μονοκόματο εκείνο το σημείο, τότε έχει κάποια κιλά παραπάνω. Αν μπαίνει προς τα μέσα και διαγράφονται τα οστά του, τότε είναι αδύνατος, κοκ.

Συμβουλευθείτε τον κτηνίατρό σας για την Καμπύλη Ανάπτυξης του ζώου, σύμφωνα με την οποία, ανάλογα με την ράτσα μπορείτε να παρακολουθείτε το βάρος και το μέγεθός του και πώς θα εξελιχθεί μέχρι την ενηλικίωσή του.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s