Τα 3Χ του σωστού υποψήφιου ιδιοκτήτη. Εσείς τα έχετε;

Standard

Είναι τόσες πολλές οι ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας πριν πάρουμε την απόφαση να βάλουμε έναν σκύλο στη ζωή μας. Εμείς τα συνοψίσαμε και σας τα παρουσιάζουμε με το κωδικό όνομα 3Χ:

Χώρος: Ανάλογα με το μέγεθος του κάθε σκύλου πρέπει να του χαρίσουμε και τα ανάλογα τετραγωνικά για να ζήσει. Χρειάζεται έναν δικό του χώρο που δεν μπορεί να είναι μόνο ένα μπαλκόνι, μία σκάλα, η αποθήκη του σπιτιού. Το ιδανικό θα ήταν ένα σπίτι με αυλή ώστε να μένει και μέσα και έξω. Ωστόσο, στην πόλη το λιγότερο που μπορούμε να του προσφέρουμε είναι ένα ευρύχωρο διαμέρισμα, με σαλόνι ή καθιστικό που θα μπορεί να παίζει, να τρέχει, να κυλιέται, χωρίς να κλαίμε τα κρύσταλλα Βοημίας και τον καναπέ Δελούδη. Σκύλος σε γκαρσονιέρα είναι σχεδόν αδύνατο να επιβιώσει, εκτός αν είναι από τα σκυλιά pocket size. Σκεφτείτε μόνο πως το κουτάβι που έχετε και είναι μερικά κιλά σύντομα θα μεγαλώσει φτάνοντας ακόμα και τα 50 κιλά. Ναι, τα μικρά χαριτωμένα κουτάβια γίνονται τόσο μεγάλα και ίσως μεγαλύτερα. Συμβουλευθείτε τον κτηνίατρό σας για την πορεία ανάπτυξης του σκύλου σας.

Χρόνος: Πόσες φορές έχετε ακυρώσει βραδινή έξοδο ή τις δουλειές στο σπίτι επειδή βαριέστε ή είστε κουρασμένοι; Αρκετές. Με έναν σκύλο όμως, η απασχόληση είναι full time, 24/7.  Είτε έχετε hangover, είτε είστε σε διακοπές, είτε έχετε χωρίσει είτε έχετε μαλώσει στη δουλειά, ο σκύλος σας χρειάζεται, να τον πάτε έξω για να παίξει, να κάνει τις ανάγκες του, να κοινωνικοποιηθεί και να κάνει όσα δεν μπορεί να ανοίξει την πόρτα και να τα κάνει μόνος του. Επίσης, μέσα στο σπίτι δεν μπορείτε να κάνετε σαν να μην υπάρχει. Θέλει χάδια, προσοχή για να σιγουρευτείτε ότι η υγεία και η συμπεριφορά του είναι ΟΚ, και φυσικά παιχνίδι.

Χρήμα: Σε κάθε του βήμα, χρειάζεται κάποια χρήματα. Εμβόλια, παιχνίδια, φροντίδα για ψύλους, τσιμπούρια, πρακτικός εξοπλισμός, φροντίδα από ατύχημα, καλλωπιστικά προϊόντα, εξετάσεις όταν κάτι δεν πάει καλά, τροφή, συμπληρώματα διατροφής όταν κάτι δεν πάει καλά, χρήματα για ξενοδοχείο όταν δεν μπορείτε να τον πάρετε μαζί σας σε κάποιο ταξίδι και φυσικά η εκπαίδευσή του.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s