Πού να αφήσω το σκύλο για το Πάσχα;

Standard

Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να έχουμε μαζί τον σκύλο μας όπως σε ένα σύντομο ταξίδι στο εξωτερικό. Τις μέρες αυτές που έρχονται και επειδή το απαιτεί η ελληνική παράδοση να γιορτάζουμε στην εξοχή, καλό θα ήταν να τον πάρουμε μαζί μας σε ένα σπίτι που θα μας καλέσουν, σε μια εκδρομή κάπου έξω, σε ένα νησί που θα επισκεφθούμε. Πέρσι στη Στενή Ευβοίας ο δικός μου ο σκύλος είχε πρόσβαση σε ταβέρνα, καφετέρια, μαγαζί με τουριστικά αλλά και στο εξοχικό φίλων. Σίγουρα ο καθένας σας έχει ανάλογο παράδειγμα. Ακόμη κι αν ντρέπεστε για κάποιο λόγο να ρωτήσετε έναν καταστηματάρχη για το αν επιτρέπεται ή όχι ο σκύλος, δεν έχετε να χάσετε τίποτα με μια απλή ερώτηση τηλεφωνικά ή με email πριν ξεκινήσετε.

Αν όμως πρέπει να τον αφήσετε πίσω τότε δείτε τις εναλλακτικές σας:

α) Αν είναι για ημερήσια εκδρομή, τότε αφήστε τον σπίτι. Πηγαίνετε το πρωί μια καλή βόλτα, φροντίστε να έχει φαγητό, νερό και τα παιχνίδια του (ένα kong θα τον απασχολήσει για αρκετή ώρα)

β) Η πανσιόν για σκύλους με ένα φιλικό ή συγγενικό σπίτι έχουν πολλές ομοιότητες. Είναι καινούριο περιβάλλον για το σκύλο, άρα θα του πάρει αρκετή ώρα να το συνηθίσει και ίσως να μην το νιώσει δικό του σπίτι, κυρίως αν λείπετε εσείς. Επίσης, πρέπει να έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη στο άτομο που θα το αφήσετε: Θα πρέπει να ξέρει από σκυλιά, να είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα τα καταφέρει να το φροντίσει, ότι ξέρει τις ιδιαιτερότητες του σκύλου και ότι θα καλέσει τον κτηνίατρο αν κάτι δεν πάει καλά. Για τους ανθρώπους που απλά είναι φιλόζωοι αλλά δεν έχουν σκυλιά, είναι πάρα πολλά πράγματα που δε θεωρούνται δεδομένα όπως σε εμάς. Η δε πανσιόν, θα πρέπει να είναι δοκιμασμένη, χωρίς ιστορικό με καταγγελίες και να την έχετε δει και επιθεωρήσει εσείς. Συμβουλευτείτε και τον κτηνίατρό σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s