Γιατί δεν παχαίνει ο σκύλος μου;

Standard

Αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε είναι υπέρβαρα σκυλιά εξαιτίας της κακής διατροφής, της ελλιπούς άσκησης, της προχωρημένης ηλικίας κλπ. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα σκυλί είναι πολύ αδύνατο και μένει μαζί με οικογένεια;

Και εδώ σημασία έχει να γνωρίζουμε τι σκυλί έχουμε διαλέξει να μείνει μαζί μας. Τη ράτσα ή τις ράτσες που προέρχεται και τα χαρακτηριστικά τους. Εκεί θα βρούμε απαντήσεις σε πολλές απορίες μας. Στη συνέχεια, πρέπει να γνωρίζουμε την καμπύλη ανάπτυξης του ζώου μας και τέλος, τις επιπτώσεις της τροφής που έχουμε επιλέξει στον οργανισμό του. Πρακτικά, πρέπει να γνωρίζουμε σε κάθε ηλικία πόσα κιλά πρέπει να είναι το σκυλί, πόσο πρέπει να τρώει σε καθημερινή βάση και τι περιέχει η τροφή του.

Αν δούμε ότι μετά από αλλαγή τροφής, αύξηση της ημερήσιας ποσότητας και πιο συντηρητικής άσκησης, το ζώο μας παραμένει αδύνατο, τότε απευθυνόμαστε στον κτηνίατρο ή σε κάποιον σύμβουλο για περισσότερες οδηγίες και λύσεις είτε με εξετάσεις. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να είναι έτσι ο σωματότυπος του σκύλου, γεγονός φυσιολογικό που δεν εμπνέει ανησυχία.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s