Πόσο κινδυνεύει ο σκύλος μου αν δαγκωθεί από φίδι;

Standard

Είδαμε στο προηγούμενο post τι συμβαίνει και τι πρέπει να κάνουμε τη στιγμή που θα πληγωθεί ο σκύλος από κάποιον άλλο. Ας δούμε τι πρέπει να κάνει κάθε ιδιοκτήτης όταν δεχτεί επίθεση το κατοικίδιό του από φίδι:

Συμπτώματα: Σε πρώτη φάση εντοπίστε το φίδι για να δείτε αν είναι δηλητηριώδες ή όχι. Στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά είδη φιδιών και όταν πάτε σε ένα μέρος καλό θα ήταν να γνωρίζετε τι μπορείτε να συναντήσετε όχι μόνο για το φίλο σας αλλά και για εσάς. Το σημείο της πληγής μπορεί να αιμορραγεί, να είναι μελανιασμένο ή πρησμένο και να σημειώσουμε ότι το οίδημα στην περιοχή είναι εξαιρετικά επώδυνο και οι ιστοί της να νεκρώσουν. Δυστυχώς ίσως περάσει αρκετή ώρα από το ατύχημα μέχρι την εκδήλωση των συμπτωμάτων. Το σκυλί θα εμφανίσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα: λήθαργο, νευρικότητα, υπόταση, καταπληξία, ναυτία, εμετό, τρέμουλο στους μύες, δύσπνοια.

Δράση: Μην κουνήσετε το σκύλο σας σε καμία περίπτωση γιατί έτσι θα διαχυθεί το δηλητήριο στο εσωτερικό του ζώου. Εάν η πληγή είναι σε κάποιο από τα 4 άκρα του, ακινητοποιήστε το με πολύ χαλαρές κινήσεις. Μην χαράξετε την πληγή για να αναροφηθεί το δηλητήριο και μην βάλετε πάγο. Τηλεφωνήστε στον κτηνίατρο όσο πιο σύντομα γίνεται και ζητήστε ακριβείς οδηγίες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s