Και τώρα μόνοι, με έναν ξένο σκύλο!

Standard

Σας έχουν ζητήσει να φιλοξενήσετε έναν σκύλο που δεν είναι δικό σας, κοινώς να του κάνετε babysitting ενώ θα λείπει ο ιδιοκτήτης του; Τι μπορεί να συμβεί, πώς πρέπει να αντιδράσετε και πώς να το διασκεδάσετε.

Άσχετα αν έχετε δικό σας σκύλο ή όχι, μπορεί να σας ζητηθεί από κάποιο συγγενή ή φίλο να φιλοξενήσετε το σκύλο του για μερικές ώρες ή μερικά βράδια. Διαβάστε συμβουλές επιβίωσης:

1. Μη δεχτείτε εάν σιχαίνεστε την τρίχα, αντιπαθείτε τα σκυλιά, τα φοβάστε, πρόκειται να λείψετε για μεγάλο διάστημα. Είναι προτιμότερο να αρνηθείτε παρά να περάσετε και οι δύο άσχημα.

2. Επιλέξτε το χώρο που θα δώσετε στο σκύλο και κάντε τον να νιώσει άνετα εκεί. Με το νερό του, το κρεβάτι. ένα παιχνίδι. Θα νιώσει πιο γρήγορα οικείο το περιβάλλον εάν έχει κάποιο παιχνίδι από το σπίτι του. 

3. Μην του αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες. Ένα σοκολατάκι δε θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα, χρειάζεται παρέα και όχι να τον κακομάθετε.

4. Στη βόλτα να τον έχετε με το λουρί γιατί ενδεχομένως να μη σας ακούσει εάν μείνει ελεύθερο και για κάποιο λόο φύγει μακριά σας. Το ρισκάρετε να χάσετε έναν ξένο σκύλο ή να του επιτεθούν άλλα σκυλιά και να το τραυματίσουν;

5. Αν τον δείτε να μελαγχολεί, παίξτε μαζί του με το παιχνίδι του. Ετσι θα του φύγει η ένταση και θα σας εμπιστευθεί περισσότερο. 

6. Αν στη διάρκεια της βόλτας ή για οποιονδήποτε λόγο το σκυλί αδιαθετήσει με εμετό κλπ πάρτε τηλέφωνο τον ιδιοκτήτη, μην προσπαθήσετε να πάρετε πρωτοβουλίες και αν δεν μπορείτε να βρείτε τον ιδιοκτήτη, έχετε το τηλέφωνο του κτηνίατρου που παρακολουθεί το σκύλο.

Αν μετά από αυτή την εμπειρία δεθείτε με τον σκύλο και όταν φύγει σας λείψει, τότε έχετε περάσει επιτυχώς και ένα μεγάλο τεστ για να αποκτήσετε κι εσείς το δικό σας κατοικίδιο. Αν όχι, σκεφτείτε σοβαρά την επόμενη φορά να αρνηθείτε. Η ειλικρίνειά σας θα εκτιμηθεί περισσότερο και θα γλιτώσετε τον εαυτό σας από το άγχος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s