Το κλουβί της ελευθερίας

Standard

Image

Στην ανθρώπινη κοινωνία ό,τι έχει μπάρες και κλειδώνει παραπέμπει σε φυλακή. Για τα σκυλιά όμως, μπορεί απλά να είναι το σπίτι τους.

Η πρώτη δουλειά που κάνει ένα σκυλί σε ένα σπίτι είναι να εξερευνήσει το χώρο και να τον διεκδικήσει. Όχι απαραίτητα για να τον καταστρέψει αλλά για να ζήσει σε αυτόν. Αν είναι το πρώτο σας σκυλί, ίσως χρειαστείτε τη βοήθεια εκπαιδευτή να σας εξηγήσει πώς θα δώσετε στο κατοικίδιό σας το χώρο που του αναλογεί και πώς θα μάθει να ζει σε αυτό. Σίγουρα όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, όμως υπάρχει λύση για κάθε σκυλί και για κάθε διαμέρισμα.

Εάν σας ζητηθεί από τον εκπαιδευτή να χρησιμοποιήσετε εκπαιδευτικό κλουβί, μην το δείτε σαν φυλάκιση του ζώου αλλά σαν διαπαιδαγώγηση. Μιλήστε με άλλους ιδιοκτήτες για να διαπιστώσετε ότι τα σκυλιά εκτιμούν και αγαπούν το χώρο που τους διαθέτετε, αρκεί να συνοδεύεται από αγάπη, χάδια, και πολύ φροντίδα.

Advertisements

2 thoughts on “Το κλουβί της ελευθερίας

  1. Ειρήνη

    Και εγω εχω στην σκυλιτσα μου το kennel ..ειναι 11 μηνων και αραια και που τα εχει κανει στο μπαλκονι σε στιγμες που δεν την βλεπουμε :/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s