Γιατί είναι ο σκύλος μου άκεφος;

Standard

ImageΜήπως κοιμάται πολύ; Μήπως δεν έχει πολύ όρεξη για παιχνίδι; Μήπως προτιμάει να μένει μέσα στο σπίτι παρά να βγαίνει έξω;

Μην ανησυχείτε, απλά το καλοκαίρι δεν είναι η αγαπημένη εποχή των σκύλων. Το ίδιο θα συνέβαινε και σε σας αν έπρεπε να κυκλοφορείτε με μία γούνα επ’ ώμου και να το σώμα σας να βρίσκεται μόλις λίγους πόντους πάνω από το καυτό έδαφος.

Τα σκυλιά αναζητούν δροσερές γωνιές στο σπίτι, κάτω από κλιματιστικά, εκεί που κάνει ρεύμα, μακριά από τον ήλιο και τη ζέστη του κρεβατιού ή του καναπέ που έχει συνηθίσει να κοιμάται. Είναι πολύ επικίνδυνο να μένει το σκυλί στο μπαλκόνι καθώς μπορεί να πάθει ηλίαση, που εκδηλώνεται με εμετούς, δύσπνοια και αφαγία. Επίσης, δεν πρέπει να το αφήνετε για πολύ ώρα στην άμμο ή ακόμη χειρότερα μέσα στο αυτοκίνητο. Αφήστε το να κάνει τη βουτιά του, και μετά βρείτε ένα σκιερό μέρος να περάσει την ώρα του.

Απαραίτητο σε όλη τη διάρκεια της μέρας είναι το άφθονο νερό. Τέλος, το νερό της θάλασσας είναι επικίνδυνο για τα σκυλιά, μπορεί να τους προκαλέσει εμετούς, διάρροιες, ακόμη και παραισθήσεις. Αν το δείτε να πίνει μεγάλη ποσότητα, δώστε του κανονικό νερό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s