Ο σκύλος μου με δάγκωσε

Standard

Και τώρα; Ανεξάρτητα από τη ράτσα, την εμφάνιση και το μέγεθος, είναι πιθανό και σύνηθες να μας δαγκώσει το δικό μας σκυλί. Μεγάλη σημασία έχει να δούμε τι θα κάνουμε αφού συμβεί ένα τέτοιο γεγονός και, φυσικά, να μην ανοίξουμε την πόρτα να το ξεφορτωθούμε επειδή έκανε κάτι κακό και επικίνδυνο.

Καταρχήν φροντίζετε να λάβετε ιατρική φροντίδα ανάλογα και με την έκταση της πληγής. Σε κάθε περίπτωση τηλεφωνείτε σε ένα γιατρό για οδηγίες και αν χρειάζεται πάτε εκεί να σας εξετάσει. Εάν ο σκύλος είναι εμβολιασμένος για τη λύσσα, μπορεί να ξεμπερδέψετε και με ένα αντισηπτικό.

Στη συνέχεια βγαίνει το πρόβλημα συμπεριφοράς του σκύλου στην επιφάνεια που όλο και κάποια σημάδια θα είχατε ότι όντως το σκυλί σας μπορεί να δαγκώσει ακόμη και εσάς. Λίγες πιθανότητες έχει το ενδεχόμενο να είναι τυχαίο γεγονός και ειδικά αν δεν είναι κουτάβι.

Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέψετε στο κατοικίδιό σας να συμπεριφέρεται έτσι και προσπαθείτε να το διορθώσετε. Το καλύτερο είναι να συμβουλευθείτε έναν ειδικό σε προβλήματα συμπεριφοράς από την πρώτη κιολάς φορά που θα συμβεί κάτι τέτοιο γιατί όσο χρονίζει μία τέτοια κατάσταση τόσο πιο δύσκολα κόβεται. Μην ξεχνάτε, τα σκυλιά λειτουργούν πολύ με τη συνήθεια, και κυρίως αυτή που μένει ατιμώρητη και αδιόρθωτη. Ακόμη και στις δικές σας συνήθειες αν άλλαξε κάτι, μπορεί να προκάλεσε στο σκύλο την ανάγκη να σας επιτεθεί για να το δείξει.
Τέλος, σκεφτείτε σε πόσο άσχημη θέση θα βρεθείτε αν το κατοικίδιό σας δαγκώσει έναν επισκέπτη, ένα μέλος της οικογένειας, έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει μήνυση σε σας για επιθετική συμπεριφορά του σκύλου σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s