Σκύλος με μυρωδιά Πεπέ λε Πιου

Standard

Η κουταβίσια μυρωδιά δυστυχώς κρατάει για λίγο. Πολλά σκυλιά, κάποια στιγμή της ζωής τους, αποκτούν δυσάρεστη οσμή που μπορεί να προέρχεται από διαφορετικές αιτίες: Κάτι που πάτησε η ακούμπησε στη βόλτα, κάποια πάθηση στο δέρμα, το στόμα, τα αυτιά κλπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σκυλιά δε χρειάζονται καθημερινά μπάνιο, καθώς μπορεί να δημιουργήσει δερματικά προβλήματα, αλλά περίπου 2 φορές το μήνα.

Στόμα: ουλίτιδα, τερηδόνα, κακοσμία, ό,τι συναντάμε και στον άνθρωπο, μπορεί να συμβεί και σε ένα σκύλο. Σε κάθε επίσκεψη στον κτηνίατρο πρέπει να τσεκάρει και τα δόντια του σκύλου. Εμείς από τη μεριά μας πρέπει να του μάθουμε την οδοντόκρεμα, είτε με το χέρι μας είτε με οδοντόβουρτσα, τα sticks που καθαρίζουν τα δόντια και φυσικά για κανένα λόγο δεν πρέπει να τρώει γλυκά.

Δέρμα: Εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ειδικά σε κάποιες ράτσες που το τρίχωμα είναι πυκνό και δεν μπορούμε να δούμε το δέρμα. Η υγρασία, κάποιο αιμάτωμα από γρατζουνιά, κάτι που κυλίστηκε ο σκύλος πάνω και έχει κολλήσει πάνω του, ρετσίνα, πληγές, όλα αυτά είναι πηγές μόλυνσης άρα και δυσοσμίας. Ψάχνουμε το σκύλο μας καθημερινά για τέτοια δείγματα, τον βουρτσίζουμε, τον καθαρίζουμε και ανάλογα με τη ράτσα και το χαρακτήρα του μαθαίνουμε να το περιποιούμαστε.

Αυτιά: Η ωτίτιδα είναι κοινή ασθένεια και στα σκυλιά. Χρειάζεται και εκείνη η περιοχή φροντίδα και καθαριότητα. Προσπαθήστε την ώρα που το κάνετε μπάνιο να μην βρέξετε τα αυτιά του, να μην τα σαπουνίζετε και να τα καθαρίζετε με συγκεκριμένο τρόπο.
Μάτια:Εκτός από ανθυγιεινό είναι και ακαλαίσθητο να κυκλοφορεί ο σκύλος σας με τσίμπλες στα μάτια.

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι τα σκυλιά εκτός από αγάπη χρειάζονται και καθαριότητα. Προσέχουμε πού πάει όταν είναι έξω, δεν τον αφήνουμε να πλησιάζει και να κυλιέται σε βρωμιές, τον καθαρίζουμε επισταμένα όταν επιστρέφει σπίτι, και ψάχνουμε για γρατζουνιές, πληγές. Με φτηνά και απλά υλικά καθαρίζουμε τα μάτια, τα αυτιά και τα δόντια, Καλό είναι να γίνονται αυτά από την κουταβίσια ηλικία έτσι ώστε να συνηθίσει και να μην του φαίνεται περίεργο.

Ρωτήστε στο treat2treat.com@gmail.com εάν έχετε απορίες ή φοβάστε ότι ο σκύλος θα σας αγριέψει και δε θα σας αφήσει να τον εξερευνήσετε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s