Ώρα για grooming στο σπίτι

Standard

Πάτε το σκύλο σας σε κομμωτή ή κτηνίατρο για να του κόψετε τα νύχια; Δεν έχετε δει ποτέ το στόμα του επειδή δε σας αφήνει; Μιμείστε τους παλαιστές για να δείτε αν έχετε αγκάθι στο πόδι που κουτσαίνει; Με μεγάλη χαρά σας λέμε ότι όλα αυτά μπορούν να μπουν στο χρονοντούλαπο της απειρίας και να αρχίσετε να ασχολείστε με τον καλλωπισμό του σκύλου σας στο σπίτι.

Το treat2treat σας λέει μερικές αλήθειες που θα κάνουν τον καλλωπισμό και την περιποίηση παιχνίδι και όχι πονοκέφαλο ή δαπανηρή αναγκαιότητα.

1) Μην χρησιμοποιήσετε την περιποίηση ως μέσο εκφοβισμού. Π.χ. φράσεις όπως “Βούτηξες στις λάσπες; Τώρα θα σε κάνω μπάνιο για να μάθεις” πρέπει να διαγραφούν από το λεξιλόγιό σας. Αν νιώσει πως κάνετε κάτι ως τιμωρία και όχι σαν μέρος της καθημερινότητας τότε ο φόβος θα κυριαρχεί πάντα.

2) Δείτε χαλαρά την όλη διαδικασία. Πάρτε το εργαλείο που κόβει τα νύχια, αφήστε τον να το μυρίσει, να το επεξεργαστεί, ενθαρρύνετέ τον να το πλησιάσει και αρχίστε τη δουλειά σας. Μην τον μαλώσετε αν αντισταθεί, αλλά επιβραβεύστε τον μόλις του κόψετε το πρώτο νύχι. Μην πανικοβληθείτε αν ματώσει σκεφτείτε πόσες φορές έχετε κοπεί οι ίδιοι στο ξύρισμα και κάθε φορά επιζήσατε!

3) Οπλιστείτε με υπομονή και φαντασία και μάθετε στο σκύλο σας από κουτάβι να νιώθει άνετα με εσάς να ψάχνετε το στόμα του, τις πατούσες του, το δέρμα του, το τρίχωμά του. Μεγαλώνοντας δε θα νιώθει απειλή ή ενόχληση ή αίσθηση κυριαρχίας.

Στείλτε μας email στο treat2treat.com@gmail.com για να σας κάνουμε επίδειξη grooming στο χώρο σας αλλά και για απορίες που μπορεί να έχετε.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s