Γιατί βαριέται ο σκύλος μου να βγει βόλτα;

Standard

Σας έχει συμβεί ποτέ να έχετε ανοίξει την πόρτα του σπιτιού να έχετε εξοπλιστεί με το λουρί, τα σακουλάκια καθαριότητας, το μπαλάκι του και να σας λείπει κάτι σημαντικό όπως ο σκύλος σας;

Έχετε δει τον σκύλο σας να μαζεύεται σπίτι του ή να κουλουριάζεται στη γωνιά του τη στιγμή που ετοιμάζεστε να τον βγάλετε βόλτα;

Ας δούμε ποιες είναι οι αιτίες που κάνουν έναν σκύλο να μην έχει όρεξη για έξω:

1. Δεν νιώθει καλά στην υγεία του. Η συμπεριφορά αυτή μπορεί να είναι μια προειδοποίηση ότι το σκυλί αισθάνεται άσχημα και θα αρρωστήσει. Μαζί με αυτό μπορεί να παρατηρηθεί και αδιαφορία για παιχνίδι ή φαγητό.

2. Κρυώνει. Αλήθεια, εσείς θα αφήνατε το πάπλωμα και το χουζούρι σας για να πάτε έξω; Κάπως έτσι λειτουργεί και για το σκύλο, που ειδικά τις βροχερές μέρες πολλά σιχαίνονται να πατήσουν κάτω ή ενοχλούνται όταν βραχεί το τρίχωμά τους. Αυτό συμβαίνει με την πάροδο των χρόνων στην προσπάθεια των ανθρώπων να εξανθρωπίσουν τα ζώα.

3. Έχει συνδυάσει τη βόλτα με κάποιο άσχημο γεγονός. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή τσακώθηκε με κάποιο άλλο σκυλί και τον δάγκωσε ή αν το βρήκαμε αδέσποτο, να έχει συνδυάσει το δάσος με την εγκατάλειψη και να του προκαλεί άγχος η επίσκεψη στο μέρος αυτό.

4. Ανήκει σε ράτσα σκύλων με χαμηλή ενέργεια. Τότε, δε σας σώζει τίποτα. Απλά βαριέται και πρέπει να διαπραγματεύεστε κάθε βόλτα του. Ενδεικτικές ράτσες είναι τα μπουλντόγκ και τα μπασέ.

5. Έχει “βαρύνει” λόγω προχωρημένης ηλικίας. Ένα σύμπτωμα των ηλικιωμένων σκύλων είναι η σταδιακή μείωση ενέργειας. Θέλουν λιγότερο παιχνίδι, λιγότερες βόλτες, λιγότερη επικοινωνία. Όσο πιο κοινωνικός και δραστήριος είναι ένας σκύλος στην ενήλικη ζωή του τόσο θα αργήσει να εμφανίσει συμπτώματα γήρατος.

Κάθε περίπτωση έχει και τον αντίστοιχο τρόπο αντιμετώπισης που είτε μόνοι σας είτε με τη βοήθεια κάποιου ειδικού (treat2treat.com@gmail.com) μπορείτε να λύσετε και να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις βόλτες με το σκύλο σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s