Οι παγίδες του όμορφου κουταβιού

Standard

Μόλις ήρθε το νέο μέλος της οικογένειας και είναι μικρό, χαριτωμένο, ροδαλό, και φυσικά δεν το αφήνετε από την αγκαλιά σας. Είναι όμορφο όταν κοιμάται, όταν κάνει τα άχαρα πηδηματάκια, όταν τρίβει το μάτι, όταν γενικώς κάνει τα πάντα.

Φυσικά, έτσι είναι τα κουτάβια και ο πιο περίεργος άνθρωπος δε θα αντισταθεί στη μωρουδίστικη φύση τους και θα τα κακομάθει. Πόσο όμως μπορούμε και πρέπει να κακομαθαίνουμε τα κουτάβια; Για ποια λάθη που κάνουμε στην αρχή ενδεχομένως να μετανιώσουμε αργότερα;
1. Δίνουμε πολύ χώρο στο κουτάβι

Τα σκυλιά μόλις γεννιούνται πρέπει να περιορίζονται σε ένα μικρό χώρο. Αφενός για να γνωρίζουν σταδιακά το χώρο που θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους, αφετέρου για να μπορούμε να ελέγχουμε περισσότερο τις ακαθαρσίες και κάποιες συνήθειες όπως να δαγκώνει ο,τι βρει. Καλό είναι να μπορέσουμε να φτιάξουμε ή να αγοράσουμε ένα χώρο για να μένει εκεί, και να αποφασίζουμε εμείς πότε θα βγαίνει εκτός αυτού του χώρου. Σίγουρα δε θα του αρέσει και θα διαμαρτύρεται και γεγονός είναι ότι μπορούν να γίνουν πολύ drama queen φορτώνοντας τους ιδιοκτήτες με ενοχές που κρατάνε το σκυλάκι φυλακισμένο. Δεν είναι καθόλου έτσι όμως, είναι απλώς μια ανθρώπινη άποψη του τι σημαίνει περιορισμένος χώρος.

Δείτε στη φωτογραφία του άρθρου, τη new insider του treat2treat.com, την Goldie, η οποία κάθε άλλο παρά θλιμένη μένει στο πάρκο της. Παρόλο που φιλοξενείται σε ένα αρκετά μεγάλο σπίτι, πρέπει μέχρι να μεγαλώσει να προσαρμοστεί στο συγκεκριμένο χώρο. Τις ώρες της ημέρας, που με την επίβλεψη του ιδιοκτήτη της βγαίνει από το πάρκο, επεξεργάζεται τον κήπο, μαθαίνει να κάνει έξω την τουαλέτα της, κοινωνικοποιείται και σκλαβώνει όποιον την γνωρίσει.

2. Το ταΐζουμε πολύ

Το φαγητό ενός σκύλου είναι πάντα μετρημένο χάρη στις συσκευασίες των τροφών που έχουν διάγραμμα με τις μερίδες που πρέπει να καταναλώνει ημερησίως ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του. Τα κουτάβια είναι λαίμαργα, θέλουν να δοκιμάζουν τα πάντα και πολύ συχνά μας παρασέρνουν και ορμόμενοι από το «σύνδρομο της κατοχής» των γιαγιάδων μας, τα χοντραίνουμε. Κρατήστε το σε φόρμα για να μη χρειαστεί αργότερα δίαιτα.

3. Το χαϊδεύουμε πολύ

Η ζωή ενός σκύλου – κατοικίδιου περιλαμβάνει πολλά χάδια. Και όσο περισσότεροι είναι στο σπίτι τόσο πιο πολύ θα καλομαθαίνει. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίζει κάποιος να φιλοξενήσει ένα κουτάβι, για να του προσφέρει μια ζωή με αγάπη και φροντίδα. Όμως, ένα μικρό σκυλί που ακόμη διαμορφώνει χαρακτήρα, όταν το μαθαίνουμε συνέχεια να είναι στην αγκαλιά μας, θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί τη στιγμή που θα πρέπει να λείψουμε από το σπίτι.

Συμβουλευθείτε μας στο treat2treat.com@gmail.com για απορίες σχετικές με το κουτάβι σας

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s