Να υιοθετήσω σκυλί με αναπηρία;

Standard
Image

Πέπε

Μιας που το απαιτεί η μέρα θα απαντήσω με μια ιστορία, αυτήν του πρώτου μαθητή που είχα την τύχη και την χαρά να εκπαιδεύσω.

Ο Πέπε γεννήθηκε με το τέταρτο ποδαράκι του να μην έχει αναπτυχθεί σωστά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να το κατεβάσει και να το πατήσει. Έτσι, ζει με τρία δυνατά πόδια.

Ισως να γεννούνται πολλά ερωτήματα για το πόσο και πώς μπορεί να ζήσει ένα σκυλί με αναπηρία που δεν περιορίζεται μόνο στα πόδια αλλά σε διάφορα μέλη του σώματος. Τον πρώτο λόγο έχουν οι κτηνίατροι οι οποίοι, βάση της εμπειρίας τους, μπορούν να αξιολογήσουν την σοβαρότητα και την κατάσταση της πορείας κάθε περίπτωσης. Αν δώσουν το πράσινο φως, τότε μπορούμε να πούμε ότι ο σκύλος δεν θα στερηθεί τίποτα από ότι αν ήταν αρτιμελής.

Κάπως έτσι συμβαίνει και με τον Πέπε. Παίζει, τρώει, μεγαλώνει, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κανονικού σκύλου και σε αυτό βοηθούν και η ιδιοκτήτρια και φίλη του treat2treat, Δήμητρα, η οποία τον φροντίζει με ιδιαίτερη αγάπη. Τη δυσκολία στο περπάτημα τη φτιάξαμε έγκαιρα και επιπλέον διέπρεψε στην εκπαίδευση για τις βασικές εντολές με clicker.

Τα σκυλιά με αναπηρία δεν είναι ούτε για πέταμα, ούτε για ευθανασία, ούτε για περιφρόνηση. Εχουν χρόνο ζωής ποιοτικό, όμορφο και δημιουργικό. Αγαπήστε τα όπως κάθε άλλο σκύλο και δώστε του την αγάπη και τη φροντίδα που του αξίζει.

ΥΓ: Στο εξωτερικό, αλλά και εδώ σε κάποιο βαθμό, έχει αναπτυχθεί πολύ η βιομηχανία με πρόσθετα εξαρτήματα για σκυλιά.

Advertisements

2 thoughts on “Να υιοθετήσω σκυλί με αναπηρία;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s