Γυμναστείτε μαζί με τον σκύλο σας

Standard

Image35% των σκύλων διεθνώς είναι υπέρβαροι. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό είναι λίγο μεγαλύτερο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συναντούν οι ιδιοκτήτες είναι ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να βγάλουν το σκύλο βόλτα, με αποτέλεσμα το κατοικίδιο να μην ασκείται σωστά.

Ας δούμε μερικούς τρόπους που θα κάνουν και εσάς και το σκύλο σας να αποκτήσει καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία, με προτάσεις για κοινή άσκηση, που ίσως να μην είχατε σκεφτεί. Δεν θέλουν πολύ από το χρόνο σας, θέλουν όμως σωστή οργάνωση:

Περπάτημα: Αντί να τον βγάλετε στο μικρό παρκάκι με το λουρί για να κάνει την ανάγκη του, διαλέξτε ένα από τα πάρκα της Αθήνας και περάστε το πρωί της Κυριακής εκεί. Αν τυχαίνει και μένετε κοντά σε ένα από αυτά και έχετε και πρόσβαση με τα πόδια, μπορείτε να πηγαίνετε και καθημερινά. Το περπάτημα με το σκύλο είναι μοναδική εμπειρία και μόνο πιο χαρούμενους, ενεργητικούς μπορεί να σας κάνει. Επιπλέον, ο σκύλος νιώθει ασφάλεια δίπλα σας και αυτοπεποίθηση και επιπλέον μπορεί να μυρίσει, εξερευνήσει το περιβάλλον. Τέλος, συνδυάστε μια βόλτα στα μαγαζιά, ή το περίπτερο, παρέα με το κατοικίδιο. Εστω και για 10 λεπτά που θα είστε έξω, θα το κάνετε χαρούμενο.

Ποδήλατο: Ανεβείτε στο ποδήλατο και αποφασίστε αν θα έχετε το σκύλο δίπλα σας ελεύθερο ή με λουρί ώστε να είστε πάντα δίπλα. Δεν είναι ανάγκη να κάνετε αγώνα και να πηγαίνετε γρήγορα, σκεφτείτε ότι το κάνετε για να αθληθείτε και να περάσετε καλά και εσείς οι ίδιοι. Επιλέξτε πάρκα και περιοχές που δεν πάνε παιδιά, γιατί πολλοί γονείς πανικοβάλλονται στη θέα ενός σκυλιού που τρέχει ελεύθερα.

Τρέξιμο: Κάντε τζόγκινγκ μαζί. Ειδικά για μεγαλόσωμες ράτσες ή με πολύ ενεργητικότητα (λυκόσκυλα, πίτμπουλμ, ντόπερμαν, μπόξερ) το τρέξιμο είναι η ιδανική μορφή άσκησης. Στο διαδίκτυο θα βρείτε και ειδικά λουριά τα οποία είναι κατάλληλα για τρέξιμο και κουμπώνουν επάνω στο σώμα σας.

Όπου και να μένετε, μπορείτε να αξιοποιήσετε το βουνό, τη θάλασσα, την πεδιάδα, το πάρκο με την καθημερινότητά σας και να ασκηθείτε μαζί με το σκύλο σας. Μερικά πάρκα στην Αθήνα που μπορείτε να γυμναστείτε ή απλά να κάνετε περίπατο είναι: Πάρκο Τρίτση (Ιλιον), Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, Πάρκο Στρατού, Πάρκο Πανεπιστημιούπολης, Πάρκο Συγγρού (Μαρούσι), Άλσος Φιλοθέης, Βασιλικά κτήματα (Τατόι), Υμηττός, Πεντέλη, κλπ

Πάντα έχετε στο νου σας να μην τρώει ο σκύλος από κάτω, γιατί ο κίνδυνος της φόλας παραμονεύει παντού και επίσης, φροντίστε να μην αφήνετε ακαθαρσίες και σκουπίδια από το σκύλο σε όποιο μέρος και αν πάτε.

Εξοπλιστείτε με μπαλάκια, φρίσμπι, σκοινιά και τα αθλητικά σας και καλή διασκέδαση

 
 
Advertisements

One thought on “Γυμναστείτε μαζί με τον σκύλο σας

 1. [B]ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ

  APOCALYPSE NOW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]

  ΠΑΡΚΑ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !!!

  Ανάλυση

  [B]Πάρκα[/B] ….4 ποδων στη χώρα μας.???;;;;;!!!

  Γιά ποία Χώρα μας όμως.;;;; Αυτή που κάψαμε και…… κατακαίμε? Και που πραγματικοί εγκληματίες – ενοχοι ποτέ δέν βρέθηκαν.?;;

  Εχουμε αντιληφθεί οτι εφόσον δέν είμαστε ικανοί να σεβαστούμε την χαρακτηρισμένη δασικότητα ενός Ελεύθερου Χώρου για….2 ποδα και να κατασκευάσουμε ποιοτικά πάρκα για 2ποδα , τότε πως θα είμαστε ικανοί και αποτελεσματικοί να κατασκευάσουμε πάρκα………για 4ποδα !!??????

  Ας κατανοήσουμε όμως εις βάθος και… στις 3 διαστάσεις…. πως η συγκεκριμένη Διοίκηση της Πολιτείας, δρομολόγησε τα πράγματα.
  Πρίν απο 15 έτη. περίπου το 2005 η Πολιτεία επέλεξε το κεντρικό πάρκο της Αθήνας, το Πεδίον του Αρεως ….ως πρώην Πνεύμονα πρασίνου για να πραγματοποιήσει τα εργολαβικά και επιχειρηματικά της σχέδια.

  Ετσι λοιπόν παρακάμπτοντας εσκεμμένα την αδειοδότηση περι Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ωσάν να πρόκειτο να ζωγραφίσουμε τον πίνακα του Τζάκσον Πόλοκ, !!!!…οι αρμόδιοι αποφάσισαν να υλοποιήσουν επάνω στη χαρακτηρισμένη δασικότητα αυτού του πάρκου των 235 – 250 στρεμμ. Φαραωνικά κανάλια – τσιμεντένια ποτάμια σε βάθος 4.μέτρων!!!
  { σήμερα άνυδρα } … ογκώδη άχρηστα κτίρια… απο Μπετόν – τσιμεντένιους και μαρμάρινους οδικούς άξονες για τους δρομείς.!!!!

  Η…… διΕΣΠΑθηση… των κονδυλίων περ..15.000.000 !!! $ευρω…εμφανής και προφανής.
  Δημόσια έργα Μελετο-κατασκευής..2007 – 2013… ουδέποτε ολοκληρωθέντα.
  Μηνύσεις των αρμοδίων…. της τότε Νομαρχιακής πολιτικής και διαχειριστικής ηγεσίας, προς τους δικαίως και νομίμως διαμαρτηρόμενους θαμώνες και ……………..που κατέλειξαν στο Αρχείο.

  Η καταστροφή του οικοσυστήματος απο την Σφράγιση του ενδιαιτήματος της δασικότητας – ενταφιασμού και συμπίεσης απο δομικά υλικά Μπετόν….πραγματικά εμφανής στο ¼ της δασικότητας των 235 στρεμμ.

  Η ουδέποτε μέχρι σήμερα πραγματοποιηθείσα εκδίκαση της υποθέσεως στο αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ (Συμβουλίου Επικρατείας).

  Η πραγματοποιηθείσα Εκπτωση του εργολάβου των έργων.

  Η τηρηθείσα σιγή ιχθύος των τότε κομμάτων & ΜΜΕ 2007-2013 και η παραβίαση των υποχρεώσεων των για ενημέρωση ….σε δικαιολογημένου ενδιαφέροντος ή συμφέροντος του Κοινού αιτήματα και καταγγελίες.

  Η απαξίωση απο την Πολιτεία των διαμαρτηριών μιας μεγάλης μερίδας κατοίκων θαμώνων – πολιτών – κατοίκων της περιοχής – επιστημόνων καθώς και ενός πρώην Υπουργού.

  και……Επανερχόμενοι λοιπόν στην εύλογη απορία μας.
  Πώς θα υλοποιηθούν αυτού του είδους τα καινοτόμα πάρκα για…….. «τα κατά φύσιν και ουχί παρά φύσιν» 4ποδα ???.

  Μήπως θα ήταν καλύτερο….. και ηθικότερον, να προβλέψουμε και ειδικά σκοτεινά πάρκα για μιά άλλη κατηγορία 2ποδων τα οποία εν κρυπτώ – προφυλακτικώς και παραβύστω… καθημερινά συναλλάσονται μεταμεσονυκτίως, επικερδώς σε πολλαπλές δασικές νησίδες ?????????

  Και με τι χρήματα άραγε θα υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα πάρκα…για 4ποδα ????;;;;;;;;;

  Με χρήματα της βάρβαρα φορολογούμενης πλειοψηφίας του Ενδεια-πληττώμενου φορολογούμενου Υπερήφανου Λαού ???;;;;;

  Η «άλλη» πλουτοκρατούμενη μειοψηφία του Ελληνικού λαού μάλλον δέν θα εχει ανάγκη αυτού του είδους τα πάρκα, αφου ούτως η άλλως παραχωρεί και διαθέτει το πολλών στρεμμάτων γκαζόν και κήπο της βίλλας της………. στα αβλαβώς χαριτωμένα και……μοναδικά πιστά….όντα αυτού του πλανήτη………………………….τα Τετράποδα.!!!

  Πολύκαρπος Μαρκαράς Αρχ.Μηχ.
  http://kyameftopedioareos.blogspot.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s