Ασφαλές σπίτι για το σκύλο σας

Standard

Συχνά συμβαίνουν μικρά ατυχήματα στο σκύλο σας, εξαιτίας κάποιας δική μας απροσεξίας. Αν είστε τυχεροί μπορεί να τη γλιτώσει ανώδυνα, υπάρχουν και περιπτώσεις όμως που μπορεί να σας οδηγήσουν στον κτηνίατρο. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις:

1. Απορρυπαντικά στο σπίτι.

Όπως και τα παιδιά, έτσι και τα σκυλιά, κινδυνεύουν σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με κέτι τόσο χημικό και επικίνδυνο όσο ένα απορρυπαντικό. Η χλωρίνη, για παράδειγμα, απαγορεύεται σε σπίτια γιατί καταστρέφει την όσφρηση του σκύλου. Υπάρχουν άλλα αντίστοιχα καθαριστικά λιγότερο επικίνδυνα. Τα συμπτώματα είναι εμετοί, διάρροια, σπασμοί. Διαφέρουν σε συχνότητα από σκύλο σε σκύλο, όμως μόλις αντιληφθείτε κάτι, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρο

2. Λίπασμα σε γλάστρες ή τον κήπο.

Από τις πιο συνηθισμένες μορφές δηλητηρίασης λογω του ότι όλα τα σκυλιά μυρίζουν συνέχεια και έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στο χορτάρι. Οταν μασήσουν ή γλείψουν κάτι που έχει ραντιστεί με τοξικά, είναι πιθανό να παρουσιάσουν συμπτώματα δηλητηρίασης. Σε κάθε περίπτωση χρειάζονται επίβλεψη.

3. Απολύμανση

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση χώρων έχουν εξελιχθεί και δεν είναι τόσο τοξικά. Για τα υπόλοιπα, το γράφουν και οι ενδείξεις και το συστήνουν και οι εταιρείες που κάνουν απολυμάνσεις, πως μετά από από τη χρήση τους, δεν πρέπει τα κατοικίδια να γλείψουν την περιοχή εκεί.

4. Κάδος με σκουπίδια.

Οι μυρωδιές από τα φαγητά τρελαίνουν τα σκυλιά και τα κάνουν πόλο έλξης. Όμως δεν χρειάζεται να είναι προσβάσιμα, καθώς εκτός από υπολείματα φαγητού, περιέχουν και πολλά ακατάλληλα αντικείμενα, στάχτες, κλπ.

5. Αντιβιοτικά.

Ένα παυσίπονο για εμάς είναι δέκα φορές πιο ισχυρό για ένα σκύλο. Πρέπει να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρό σας πριν του δώσετε κάποιο φάρμακο.

6. Σκάλες

Το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες δεν είναι άσκηση για το σκύλο σας, αλλά ταλαιπωρία στο σώμα του. Ειδικά τα κουτάβια και τα μεγάλα σε ηλικία σκυλιά πρέπει να είναι μακριά από σκαλιά καθώς έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να επιβαρυνθεί η υγεία τους, όπως επίσης και εκείνα που έχουν διαγνωσθεί με δυσπλασία. Δυσκολία στο περπάτημα, σύρσιμο των ποδιών, αστάθεια, είναι μερικά από τα συμπτώματα που παρουσιάζονται.

Advertisements

One thought on “Ασφαλές σπίτι για το σκύλο σας

  1. Γιώργος

    Καλησπέρα. Ευχαριστούμε για το άρθρο. Η πολυκατοικία μου απολυμάνθηκε σήμερα το πρωί και απόψε αργά το βράδυ γυρνώντας από τη βόλτα με το σκύλο μου ξέχασα να τον πάρω αγκαλιά μπαίνοντας στο ασανσέρ. Όταν τελικά θυμήθηκα την απολύμανση μπαίνοντας στο σπίτι, κατάλαβα ότι σα να μύριζε ο σκύλος μου νωρίτερα το πάτωμα στο ασανσέρ και σα να το εγλειψε για λίγα δευτερόλεπτα. Αξίζει να κάνω κάτι; Έχουν περάσει 45′ και κοιμάται ήσυχος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s