Τελικά τι ορίζεται ως επικίνδυνος και επιθετικός σκύλος;

Standard

Στην πολυκατοικία που μένω υπάρχουν 4 σκυλιά. Ένα πεκινουά, ένα ημίαιαμο ντόγκο αρτζεντίνο, ένα κυνηγόσκυλο και ένα τυφλό τεριέ. Η καλή μου γειτόνισα από το ρετιρέ, αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στη θέα και των 4 κατοικιδίων. Ουρλιάζει βοήθεια και τρέχει προς την έξοδο.

Πέρσι, σε πάρκο στα Ιλίσια με παιδική χαρά και ενώ όλα τα σκυλιά περνούσαν από εκεί δεμένα, άκουγες γιαγιάδες και παπούδες να φοβίζουν και να απειλούν τα μικρά παιδιά ότι αν τρέχουν θα τα φάει ο σκύλος.

ImageΕίμαστε λοιπόν παραμονές ψήφισης ενός νομοσχεδίου που μέρος του αποτελεί η θανάτωση των επικίνδυνων σκύλων. Ποια είναι επιθετικά σκυλιά; Τα ροτβάιλερ, τα πίτμπουλ και τα ντόπερμαν; Αυτά που γαβγίζουν και δαγκώνουν; Αυτά που τρέχουν; Αυτά που είναι μεγάλα;

Αυτές τις απορίες ποιος θα τις λύσει; Ο ειδικός κριτής επιθετικότητας σκύλου; Ένας δημόσιος υπάλληλος που μπήκε με βίσμα; Ένας εκπαιδευτής; Η γυναίκα του αντιπροέδρου; Ο γαμπρός του βουλευτή;

Ας είμαστε λίγο ευαίσθητοι και υπεύθυνοι. Δεν είναι μόνο θέμα των φιλοζωικών αλλά όλων μας, έχοντων και μη σκύλων. Τα αδέσποτα μπορούν να προστατευθούν και να μπει στη συνείδησή μας καλύτερα το θέμα της στείρωσης των κατοικιδίων μας. Τα ζώα είναι πολιτισμός. Ας μην τους χαρίσουμε κανιβαλισμό.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s