Άλλο φοβάμαι τα σκυλιά και άλλο τα βλάπτω

Standard

Ως τώρα στο treat2treat γράφουμε για τη χαρά να ζει κάποιος με το σκύλο του, πώς θα γίνει καλύτερη η καθημερινότητα και τρόπους να γίνει πιο κατανοητή η συμπεριφορά των κατοικιδίων.

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι, δεν θεωρούν πως λείπει από τη ζωή τους ένα σκυλί και κάποιοι τα αποφεύγουν. Έκανα μια μίνι έρευνα και σήμερα σας παρουσιάζω τις δύο κατηγορίες των ανθρώπων που δεν θέλουν τα σκυλιά.

1. Αυτοί που τα φοβούνται. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν νιώθουν άνετα με την παρουσία σκύλων. Η Λιάνα, αγόρασε ακόμη και ειδική συσκευή σκύλων για να τα απωθεί και παρόλ’ αυτά της όρμηξαν. Την λούζει κρύος ιδρώτας ακόμη και με σκυλί δύο κιλών. Όταν συναντάει σκύλο δεν της αρκεί να είναι δεμένο, μικρό, όμορφο. Την πανικοβάλλει η ιδέα ότι μπορεί να της ορμήσει. Στην κόρη της, δεν έχει μεταδώσει αυτή τη φοβία, όμως της έχει μάθει να είναι επιφυλακτική.

Η Ευγενία κάνει ό,τι μπορεί για τα σκυλιά. Αναγνωρίζει ότι δεν τα φοβάται, αλλά περισσότερο, τα σιχαίνεται. Πάντως, και με το δικό μου σκύλο ήταν χαλαρή αλλά και όταν χρειάστηκε, τάισε το μπασέ της φίλης της που ήταν μόνο στο σπίτι.

Καμία από τις δύο δε θα ήθελε να έχει σκύλο στο σπίτι, η Λιάνα σημειώνει πως θα τον ήθελε μόνο αν δεν είχε καμία ανάμειξη στην φροντίδα του. Και οι δύο πάντως, δε θα έκαναν κακό σε σκύλο, ούτε θα τον άφηναν αβοήθητο αν τον έβλεπαν να υποφέρει. Με κάποιο τρόπο θα ειδοποιούσαν βοήθεια.

2. Όσοι δεν αγαπάνε τα ζώα. Δυστυχώς έχω βρεθεί παρούσα σε στιγμές που ιδιοκτήτες χτυπούν το σκύλο τους. Επισκέπτες που απαιτούν το σκυλί να είναι δεμένο γιατί δεν τα θέλουν. Ακόμη και μητέρα ιδιοκτήτη έχει κλωτσήσει τον σκύλο του γιου της επειδή μύρισε τον καφέ της. Και φυσικά υπάρχει η κατηγορία όσων βασανίζουν και θανατώνουν σκυλιά με επώδυνο, άνανδρο, κατάπτυστο τρόπο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο επικίνδυνοι. Εχουν όλο το δικαίωμα να μην θέλουν ένα σκύλο κοντά τους αλλά και την επιλογή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να τα βλάπτουν είτε είναι δικά τους, είτε αδέσποτα, είτε ανήκουν σε κάποια οικογένεια. Από αυτούς πρέπει να προφυλάξουμε τα ζώα μας, αυτοί είναι που θα κάνουν καταγγελίες για επικίνδυνα και άγρια σκυλιά.

Η πολιτεία πρέπει να μεριμνήσει για τα αδέσποτα πριν και αφού γεννηθούν. Ο κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να καταλάβει τις συνέπειες του να μη στειρώνεις το σκύλο ή της επιπόλαιης απόφασης να τον αποκτήσει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s