Όταν η Goldie γνώρισε τη Ρόζα: Ενθουσιασμός vs Ζεν

Standard

Image

Μία κυριακάτικη φιλική συνάντηση με ένα κουτάβι και ένα ηλικιωμένο σκυλί έγινε αφορμή να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τον χαρακτήρα δύο σκύλων με διαφορετική ενέργεια.

Η Goldie, 6 μηνών, golden retriever είναι το σκυλί της χαράς. Ζητιανεύει χάδια και φαγητό και φυσικά τα παίρνει όλα σε μεγάλες ποσότητες αφού κανείς δεν μπορεί να της αντισταθεί. Δίνει τη δική της παράσταση ξαπλώνοντας και τρέχοντας, έχει περιέργεια για ο,τιδήποτε συναντάει και καθημερινά γράφει πολλά χιλιόμετρα στον κήπο, στο δρόμο, στο σπίτι.

Η Ρόζα, 11 ετών, με μαμά basset hound και μπαμπά beagle, είναι ζεν. Ιδρώνει το αυτί της και καταλώνει θερμίδες μόνο όταν μυρίσει φαγητό. Στο πάρκο μπορεί να περάσει ώρες μυρίζοντας ένα και μόνο κλαδάκι, της αρέσει να χώνεται στα ψηλά χόρτα και παίζει μόνο με ίδιου ή μικρότερου μεγέθους σκυλιά. Θεός της είναι αυτός που κρατάει το φαγητό. Χάδια θέλει από την οικογένειά της και όσους έρχονται σπίτι.

Η συνάντηση των 2 κοριτσιών είχε 2 στάδια:

1. Η Goldie έκανε σόου μπροστά στη Ρόζα για να την παρακινήσει να παίξει μαζί της. Πηδούσε από πάνω της, έπαιρνε φόρα και έσκαγε μπροστά της, την έσπρωχνε. Η Ρόζα έβαλε το τείχος από την αρχή ανάμεσά τους. Της γρίλισε, έβγαλε δόντια και απέφευγε να την κοιτάξει. Καμία ανθρώπινη ανάμειξη.

2. Η Ρόζα ασχολήθηκε με τον κήπο, μύρισε, έκανε βόλτες, απόλαυσε τον ήλιο, ενώ η Goldie έπαιρνε φόρα από τη σκάλα για να φτάσει όσο πιο κοντά στη Ρόζα. Σϋντομα αντιλήφθηκε πως η Ρόζα είναι μυστηριώδης επισκέπτης και δεν θα παίξει μαζί της. Ηρέμησε λοιπόν κι εκείνη και αποφάσισε να την ακολουθήσει στην εξερεύνηση του κήπου, ή να φάει λίγο κοπριά για να μας τραβήξει την προσοχή.

Χωρίς λοιπόν να αναμιχθούν οι ιδιοκτήτες, δύο σκυλιά με διαφορετική προσωπικότητα και ανάγκες, συμβίωσαν για 2 ώρες αρμονικά, η Goldie φρέναρε τον ενθουσιασμό της, η Ρόζα της έδωσε περισσότερη προσοχή και οι 2 συναντιόντουσαν στα χέρια των ιδιοκτητών είτε για χάδια είτε για να πάρουν λιχουδιές.

Advertisements

2 thoughts on “Όταν η Goldie γνώρισε τη Ρόζα: Ενθουσιασμός vs Ζεν

  1. Ιφιγένεια

    Αν είχαν “αρπαχτεί”, πως θα έπρεπε να αναμειχθεί κάποιος και ποιός?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s