Κι αν μου φύγει στη βόλτα;

Standard

ImageΣτις περισσότερες εκπαιδεύσεις που αναλαμβάνω, μαθαίνω στους ιδιοκτήτες πώς θα βγάζουν το σκύλο τους βόλτα. Μερικές φορές το να τους βάλεις το λουρί και να τα βγάλεις έξω δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση. Στο treat2treat  το κάνουμε παιχνίδι για εσάς και το σκύλο σας.
 Δείτε τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες:

1. Τραβάει ο σκύλος στη βόλτα. Ειδικά ηλικιωμένοι άνθρωποι, πέφτουν ή τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να ακολουθήσουν ένα σκυλί 40-50 κιλών.

2. Όταν αφήνουν ελεύθερο το σκύλο δεν επιστρέφει όταν τον φωνάζουν. Εκεί ξεκινάει το κυνήγι. Τρέχει από πίσω ο ιδιοκτήτης, τρέχει πιο γρήγορα ο σκύλος, κοκ. Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν τα σκυλιά και να περνάνε όλη τη βόλτα κρατημένα στο λουρί.

Η πειθαρχία, η υπομονή και η μεθοδικότητα είναι τα βασικά που πρέπει να έχετε για να μάθετε στο σκύλο σας να περπατάει δίπλα σας.

Ζητήστε βοήθεια για να λύσετε το πρόβλημα της βόλτας και να μην είναι κάτι δυσάρεστο ούτε για εσάς, ούτε για το σκύλο σας. Μπορεί να σας τρομάζει η ιδέα να  αφήσετε το σκύλο σας ελεύθερο στο πάρκο ή στη θάλασσα, όμως μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Όπως και το να μην σας τραβάει στο δρόμο και να είστε σαν αθλητής του θαλάσσιου σκι.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s