Σκύλοι και τρίτη ηλικία: Μια σχέση αγάπης

Standard

Image

Αφορμή για αυτό το άρθρο στάθηκε η εικόνα που συναντώ εδώ και ένα χρόνο περίπου στον Πειραιά. Μία κυρία, μεγάλη, με πρόβλημα στα πόδια που την εμποδίζει να βαδίζει καλά, έχει μαζί της έναν σκύλο. Εκείνος έχει συγχρονιστεί με το βήμα της και πάει με τον ρυθμό της. Κάθε φορά που σταματάει για να πάρει ανάσα, ο σκύλος σταματάει μαζί της και την κοιτάει, περιμένοντας να ξεκινήσει. Και έτσι κάπως προχωράει η ζωή τους. 

Ακόμη όμως και για ανθρώπους που έχουν χάσει το σύντροφό τους, ή για ζευγάρια που τα παιδιά τους μεγάλωσαν και έκαναν δικές τους οικογένειες, η μοναξιά μερικές φορές είναι μεγάλη. 

Ένας σκύλος θα τους αναζωογονήσει, θα γίνει η αιτία να βγουν από το σπίτι, να περπατήσουν περισσότερο, να ξανανιώσουν απαραίτητοι και ότι κάποιος χρειάζεται τη φροντίδα τους και θα κοινωνικοποιηθούν εκ νέου. Όπως έχουμε ήδη ξαναγράψει εδώ, τα σκυλιά φτιάχνουν τη διάθεση και ανεβάζουν την ψυχολογία σε ασθενείς και είναι η ιδανική λύση για άτομα που μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και μαζί τον σκύλο τους. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s