Ποια είναι η πρώτη εντολή που πρέπει να μάθει ο σκύλος;

Standard

Κάθε φορά που καλούμαι να εκπαιδεύσω έναν σκύλο, η πρώτη ερώτηση που κάνω είναι το όνομα του σκύλου. Η δεύτερη ερώτηση είναι αν ο σκύλος ξέρει το όνομά του. Αυτή θεωρώ και την πιο βασική εντολή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει ο σκύλος πριν προχωρήσει ο ιδιοκτήτης σε οποιαδήποτε εκπαίδευση. 

Ένα συχνό λάθος που κάνουμε είναι να φωνάζουμε το σκύλο με διάφορους τρόπους, παράλληλα με το όνομά του. Είτε υποκοριστικά, είτε σφυρίγματα, είτε άλλες λέξεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπερδεύουμε τον σκύλο μας που φτάνει στο σημείο να μην ξέρει σε ποια λέξη πρέπει να ακούει. Η εκπαίδευση πετυχαίνει μόνο όταν είναι εντελώς ξεκάθαρο στο σκύλο μας τι θέλουμε να κάνει και τι πρέπει να κάνει για να είμαστε ικανοποιημένοι. 

Το όνομα είναι το πρώτο που πρέπει να μάθει, να ακούει και να είναι το μοναδικό σημάδι που θα αναγνωρίζει στη βόλτα ανάμεσα στα σφυρίγματα άλλων ιδιοκτητών, στα διάφορα υποκοριστικά κλπ. 

Πριν από ο,τιδήποτε άλλο, κάντε μάθημα στο σκύλο σας με το όνομά του. Μόνοι σας στο σπίτι, στη βόλτα, ανάμεσα σε άλλα σκυλιά, ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους. Μην ξεχνάτε να τον επιβραβεύετε κάθε φορά που το πετυχαίνει. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s