Ευθανασία: Η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή με έναν σκύλο

Standard
Advertisements

3 thoughts on “Ευθανασία: Η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή με έναν σκύλο

 1. Ιφιγένεια

  Έχουμε κάνει ευθανασία 2 φορές σε σκύλους μας και 1 φορά σε γάτα μας. Ο μία σκύλα μας είχε άπειρες συμφύσεις στο έντερό της, η άλλη οστεοσάρκωμα, και η γάτα κοπρόσταση (εγχειρίστηκε, αλλά την παρουσίασε πάλι διότι ήταν παθολογικό).
  Αν το ζώο δεν έχει ποιότητα ζωής, είναι υποχρέωση του ιδιοκτήτη να το απαλλάξει από τους πόνους οποιασδήποτε θανατηφόρας αρρώστιας. Το ζώο δεν καταλαβαίνει γιατί υποφέρει. Μόνο ταλαιπωρείται. Θαύματα; σπάνια γίνονται. Αν εμπιστεύεται κάποιος το γιατρό του (αυτό είναι βασικό) και εκείνος του πει ότι δεν υπάρχει ελπίδα, όσο σκληρό κι αν φαίνεται, η ευθανασία είναι η πιό υπεύθυνη λύση. “Φεύγει” το ζώο και είσαι δίπλα του, ενώ δεν υποφέρει πιά.
  Κι εγώ θα ήθελα, αν αρρωστήσω από κάποια θανατηφόρα αρρώστια, κάποιος που με αγαπάει, όσο κι αν τον πονάει αυτή η απόφαση, να έχει το θάρρος να την πάρει…
  Δεν λέω ότι είναι εύκολο.
  Λέω ότι είναι υποχρέωση, κι οι υποχρεώσεις είναι πάντα δύσκολες.

 2. Ήταν μόλις χθες… που αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε ευθανασία το αγαπημένο μας σκυλάκι, την ΛΟΚΙΚΟΥΛΑ που έζησε μαζί μας 16,5 χρόνια, γεμάτα αγάπη,χαρά κ ευτυχία!Δύσκολη απόφαση πολύ αλλά η κατάλληλη για την κατάσταση της…Είχε όγκο στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να χάνεται ώρες αμέτρητες περπατώντας κ σκουντουφλώντας μέσα στο σπίτι, λαχανιάζωντας κ φυσικά δεν είχε την αίσθηση όταν την χαιδεύαμε , όταν την αγκαλιάζαμε!Γενικά δεν μας αναγνώριζε! Την κάναμε θεραπεία για μια εβδομάδα με χάπια κορτιζόνης,πήρε τα πάνω της! άρχισε να έρχεται προς εμάς, να μας φιλάει,να περπατάει όπως περπατούσε χρόνια πριν, γενικά επανήλθε το παλιό μας καλό σκυλάκι που αγαπούσαμε κ μας αγαπούσε πολύ! κ εκεί που είπαμε ότι εντάξει τώρα είναι καλά κ μόλις τελειώσουμε την αγωγή θα ναι έτσι όπως παλιά, κάναμε λάθος! μόλις διακόπηκε η αγωγή της , την ίδια μέρα είχε χειροτερέψει πιο πολύ από ότι ήταν πριν την αγωγή της… κ δεν υπήρχε δυστυχώς άλλος δρόμος, πέρα από την ευθανασία, ώστε η ψυχούλα μας να μπορέσει να φύγει ήρεμα κ γαλήνια, χωρίς πόνους, δεν θέλαμε να την δούμε να βασανίζεται άλλο!! Η απώλεια της μεγάλη αλλά μας παρηγορεί που έζησε πολύ καλά χρόνια, γεμάτα αγάπη κ φροντίδα!! θα την αγαπάμε για πάντα κ δεν θα την ξεχάσουμε ΠΟΤΕ!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s