Πώς να προστατεύσω τον σκύλο μου από το κρύο;

Standard

Watch-it,-there's-two-of-us--)Ο χειμώνας έχει ήδη μπει για τα καλά στη ζωή μας και όπως παίρνουμε τα μέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε το κρύο, το ίδιο πρέπει να κάνουμε και για τα σκυλιά μας. Δείτε μερικά βασικά σημεία που πρέπει να λάβει υπόψιν του κάθε ιδιοκτήτης.

1. Τα κοντότριχα και τα μικρόσωμα σκυλιά κρυώνουν περισσότερο από τα άλλα. Για παράδειγμα τα χάσκι, τα τσόου τσόου και τα μάλαμουτ είναι πιο ανθεκτικά από τα ντόπερμαν, τα ντόγκο αρτζεντίνο ή κάποιες toy ράτσες όπως τα μαλτέζ.

2. Τα σκυλιά που μένουν σε αυλές ή μπαλκόνια εάν δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μεταφερθούν μέσα στο σπίτι, πρέπει να έχουν ζέστο μέρος για να μένουν. Σκεπασμένο, προστατευμένο από το κρύο και τη βροχή, πιο υπερυψωμένο από το παγωμένο έδαφος και στεγνό. Μπορείτε να βάλετε εφημερίδες και κουβέρτες μέσα και έξω από το χώρο που κοιμάται ο σκύλος και να ελέγχετε αρκετά συχνά αν είναι βρεγμένος. Πάντως τα ηλικιωμένα σκυλιά καλό θα ήταν να ξανασκεφτείτε και να τα βάλετε μέσα στο σπίτι.

3. Για κοντότριχα και μικρόσωμα σκυλιά δοκιμάστε να τους βάλετε τα ρούχα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και που σε πολλές περιπτώσεις είναι και χαριτωμένα. Για όσους πλέκουν, μπορούν να ετοιμάσουν και κάτι όμορφο και χρήσιμο για τον σκύλο τους.

4. Δώστε ιδιαιίτερη προσοχή στο γκρούμινγκ του σκύλου σας. Μην τα κουρεύετε χωρίς λόγο τους μήνες με το πολύ κρύο γιατί η γούνα τους τα προφυλάσσει από το κρύο. Επίσης, φροντίζετε να τους κόβετε τα νύχια τακτικά, έτσι ώστε να μην μπλέκονται στο χιόνι και τις λάσπες.  Επίσης, περιορίστε το μπάνιο εκτός αν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος.

5. Προσοχή με το φαγητό. Τα σκυλιά που μένουν έξω χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη για να αντέξουν τις χαμηλές θερμοκρασίες. Από την άλλη, τα σκυλιά που μένουν στο σπίτι μαζι μας, σε κουβέρτες, ζέστη και αγκαλιές, δεν χρειάζονται επιπλέπν από την καθημερινή μερίδα τους. ο χειμώνας είναι η περίοδος που μπορεί να παχύνουν λόγω δικής μας υπερπροστατευτικότητας.

6. Τις μέρες με πολύ κρύο περιορίστε το χρόνο της βόλτας του σκύλου. Ειδικά τα ηλικιωμένα σκυλιά δεν είναι καλό να εκτίθενται στο κρύο λόγω των διάφορων παθήσεων που μπορεί να αντιμετωπίζουν όπως καρδιά ή αρθριτικά.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s