Πώς θα με αγαπήσει περισσότερο ο σκύλος μου;

Standard

CAM00081Η αγάπη ενός σκύλου για το αφεντικό του είναι ανιδιοτελής και ανεξάντλητη.  Εξελίσσεται, μεγαλώνει, ωριμάζει αλλά πάντα υπάρχουν τρόποι να κάνει ο άνθρωπος αυτή την αγάπη πιο ισχυρή. Δεν έχει να κάνει με το πόσο κακομαθαίνει ο ιδιοκτήτης ένα σκύλο του, αλλά με ποιον τρόπο γίνεται η επικοινωνία μεταξύ τους πιο βαθιά και ουσιαστική. Ας τους δούμε παρακάτω:

1. Πειθαρχία στο φαγητό.  Όταν δίνετε συνεχώς φαγητό στο σκύλο σας, και κυρίως από το τραπέζι που τρώτε, όχι μόνο δίνετε λάθος μηνύματα στο σκύλο για το πρόγραμμα διατροφής του, αλλά κάνετε κακό και στην υγεία του. Αντικαταστήστε το φαγητό με μια λιχουδιά στη βόλτα, όταν επιστρέφετε από τη δουλειά, για να έχει και αξία η στιγμή που το προσφέρετε.

2.  Παίξτε καθημερινά μαζί του. Αφιερώστε μία τουλάχιστον ώρα στο σκύλο σας για να παίξετε. Με μπαλάκια, κόκκαλα, ακόμη και όταν βλέπετε τηλεόραση, μπορείτε να του δώσετε σημασία, ώστε να μη νιώθει θεατής στη ζωή σας αλλά κομμάτι της.

3. Βάλτε το στο αυτοκίνητο μαζί σας. Εκτός από τις βόλτες στο πάρκο, αφήστε τον σκύλο να σας ακολουθήσει σε ταξίδια, στα ψώνια, και όπου αλλού μπορεί να είναι παρόν.

4. Κατεβείτε στο επίπεδό του. Στην κυριολεξία όμως. Ξαπλώστε στο πάτωμα, παίξτε από κοντινή απόσταση, γονατίστε στο κρεβάτι του και μειώστε ταυτόχρονα και τη συναισθηματική σας απόσταση.

5. Αφιερώστε χρόνο για βόλτες μαζί του. Εκτός από μια βιαστική έξοδο για να κάνει την ανάγκη του στο παρκάκι της γειτονιάς, κάντε με το σκύλο σας μεγαλύτερες διαδρομές το βράδι που θα επιστρέψετε σπίτι ή το πρωί στον ήλιο ή το σαββατοκύριακο στην εξοχή. Ο σκύλος εισπράττει ότι ο χρόνος σας είναι αποκλειστικά για εκείνον, περνάει καλύτερα και μαθαίνει πολλά περισσότερα από ότι αν ήταν 10 ώρες συνεχόμενες κλεισμένος σε ένα διαμέρισμα.

 6. Αναλάβετε εσείς την περιποίησή του. Κόψτε τα νύχια, καθαρίστε τα αυτιά, χτενίστε τον σκύλο σας και κάντε τον μπάνιο. Αντί να τον στείλετε στον κτηνίατρο ή έναν γκρούμερ θα του στερήσετε τη χαρά να ασχοληθείτε εσείς με την εμφάνιση και την καθαριότητά του. Μαθαίνει να σας εμπιστεύεται περισσότερο, ακόμη και αν δεν του αρέσει καθόλου η μπανιέρα με το σαμπουάν. 

7. Εκδηλώστε την αγάπη σας. Αγκαλιάστε τον σκύλο σας, μιλήστε του με ωραία λόγια, γλυκιά φωνή, εκφράστε με κάθε τρόπο τη χαρά και την ευτυχία που νιώθετε όταν είστε γύρω του. Μπορεί να σας καταλάβει και το χρειάζεται. Αν κάθεστε στον καναπέ και τον έχετε μακριά ή μένει μόνιμα στο μπαλκόνι ή την αυλή, είναι δύσκολο να καταλάβει ότι τον αγαπάτε γιατί πολύ απλά δεν είναι κοντά σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s