10 εντυπωσιακά γεγονότα για τα σκυλιά

Standard

Laika1Οι σκύλοι είναι τα πιο δημοφιλή ζώα και όχι άδικα. Το treat2treat σας παρουσιάζει 10 πράγματα που ίσως να μη γνωρίζατε για τα αγαπημένα σας κατοικίδια.

  1. Ο άνθρωπος διαθέτει 5 εκατομμύρια κύτταρα για την όσφρηση ενώ ο σκύλος από 125 έως 220 εκατομμύρια, ανάλογα με τη ράτσα. Έτσι, η όσφρηση είναι πάρα πολύ ισχυρή αίσθηση και ξεπερνάει όλες τις ανθρώπινες.

  2. Dingo είναι μία σπάνια ράτσα σκύλων που προέρχεται από την Αυστραλία. Είναι η πιο κοντινή προσέγγιση στον πρόγονο των σκύλων, τον λύκο και πολλοί θεωρούν ότι είναι ενδιάμεσο θηλαστικό κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του λύκου σε σκύλο.

  3. Η σχέση των σκύλων με τον χρόνο είναι περίεργη. Από τη μία δεν έχουν καμία ποσοτική αίσθηση του χρόνου, πχ αν λείπει ο ιδιοκτήτης μία ή πέντε ώρες από το σπίτι. Από την άλλη, όταν αποκτήσουν πρόγραμμα στο φαγητό, τη βόλτα και μάθουν την καθημερινότητα του σπιτιού, ταυτίζονται με αυτήν και περιμένουν κάθε στιγμή της ημέρας αυτό που θα τους κάνει χαρούμενους.

  4. Τα σκυλιά τινάζουν και θάβουν τα παιχνίδια τους, συνήθεια που ίσως παραξενεύει τους ανθρώπους. ΓΙα εκείνα όμως, είναι απόλυτα φυσιολογική διαδικασία και ικανοποίηση των ενστίκτων τους. Είναι το θήραμα που έχουν κυνηγήσει, έχουν ακινητοποιήσει και έχουν θάψει για να αποθηκεύσουν φαγητό για αργότερα.

  5. Όταν τα σκυλιά τρέχουν πίσω από αυτοκίνητα, ποδήλατα, μηχανάκια κλπ, και τους γαβγίζουν, το κάνουν μόνο γιατί το θεωρούν παιχνίδι. Τρέχουν προς το μέρος τους και αυτά φεύγουν, γεγονός που καθιστά το παιχνίδι πετυχημένο.

  6. Πριν ξαπλώσουν για να κοιμηθούν ή απλά να κάτσουν, πάντα κάνουν κύκλους γύρω από τον εαυτό τους ή ξίνουν το πάτωμα. Για τον σκύλο είναι ενστικτώδης κίνηση αυτή γιατί η φύση τους έχει μάθει να καθαρίζουν και να τακτοποιούν το χώρο που θα κοιμηθούν.

  7. Η εκπαίδευση ενός σκύλου είναι πιο αποτελεσματική όταν έχει περάσει ως κουτάβι τουλάχιστον 8 εβδομάδες δίπλα στη μητέρα του.

  8. Ο Άργος ήταν ο σκύλος του Οδυσσέα, γεγονός που δείχνει περίτρανα πόσο συχνά και από πόσο παλιά χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα ζώα στη λογοτεχνία.

  9. Η ρωσίδα Λάικα, ήταν το πρώτο σκυλί που ταξίδεψε στο διάστημα το 1957.

  10. Τα grayhound είναι η πιο γρήγορη ράτσα σκύλων στον πλανήτη, αφού μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 72 χιλιόμετρα την ώρα.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s