Τι δεν αρέσει στο σκύλο μας

Standard

panting-dogΤο καλοκαίρι μπορεί να μην είναι τόσο ευχάριστο για τον σκύλο μας αν δεν πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Οι άνθρωποι φτιάχνουν συνθήκες δροσιάς και προστασίας για τα ζώα για να μην κινδυνεύσουν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι θάνατοι από θερμοπληξία είναι γεγονός και μάλιστα καθόλου αμελητέο. Ας δούμε τι δεν αρέσει στον σκύλο μας, που ενδεχομένως να μην γνωρίζαμε:

1. Να μένει στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, κάτω από τον ήλιο, με ζέστη, έστω και για 10 λεπτά. Στην Αμερική πρόσφατα, ένας περαστικός έσπασε το τζάμι ενός αυτοκινήτου για να σώσει έναν σκυλό από σπασμούς που είχαν προκληθεί από την θερμοπληξία.

2. Να μην έχει πρόσβαση σε νερό. Ακόμη και όταν λείπουμε για αρκετές ώρες, πρέπει να έχουμε στο σκύλο 2-3 μπολ γεμάτα για να βρίσκει πάντοτε νερό να ξεδιψάει.

  1. Να περπατάει στην καυτή άμμο. Οι πατούσες τους είναι πιθανό να πάθουν εγκαύματα και εκείνα να έχουν κακή διάθεση. Εσείς, αλήθεια, πόσο μακριά πάτε ξυπόλητοι στην καυτή άμμο;

  2. Να μην έχει χώρο η ομπρέλα σας για τον σκύλο σας. Φτιάχτε ένα σκιερό μέρος, με μια πετσέτα, ένα παρεό, μια ψάθα, ό,τιδήποτε θα κάνει το σκύλο σας να νιώσει άνετα για να σας κάνει συντροφιά στην παραλία. Μην ξεχάσετε να έχετε νερό και για τον σκύλο σας.

  3. Να τον έχετε δεμένο ή αποκλεισμένο σε έναν χώρο που το βλέπει συνεχώς ήλιο. Πρέπει να έχει ένα υπόστεγο, εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα να είναι μέσα στο σπίτι. Οσοι έχετε σκυλιά μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι μην τα ψάξετε. Θα τα βρείτε κάτω από το κλιματιστικό, εκεί που κάνει ρεύμα η μπαλκονόπορτα ή εκεί που χτυπάει ο ανεμιστήρας. Ιδανικά και αν είναι κάτι που δε θα σας προσθέσει πίεση και κούραση, βάλτε μια πλαστική πισίνα στον κήπο ή την αυλή για να πλατσουρίζει όποτε ζεσταίνεται.

  4. Να τα βγάζετε βόλτα το μεσημέρι και να τους ζητάτε να τρέχουν να πιάσουν το μπαλάκι ή να κάνουν γυμναστική μαζί σας. Νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα είναι οι καλύτερες ώρες για βόλτα.

Διαβάστε τα προσεκτικά, βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του κατοικίδιού σας και κάντε τη ζωή του πιο εύκολη και πιο ακίνδυνη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s