5 συμβουλές για να γλυκάνουμε τον σκύλο που αφήνουμε όλη μέρα σπίτι

Standard

f2e19729016c3f64_8617-w422-h562-b0-p0--home-designΠολλοί ιδιοκτήτες που συμβουλεύουνται το  treat2treat για τη διαπαιδαγώγηση του σκύλου τους έχουν το ίδιο πρόβλημα: Και τι θα κάνω τον σκύλο που λείπω τόσες ώρες από το σπίτι;

Η καθημερινότητα των ανθρώπων περιλαμβάνει πολλές ώρες μακριά από το σπίτι. Αποστάσεις μεγάλες, απαιτητικές δουλειές με δύσκολα ωράρια, υποχρεώσεις με παιδιά, πολλοί έχουν περισσότερες από μία δουλειές και απασχολούνται και τα Σαββατοκύριακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένει περίπου μία ώρα καθημερινά για τη βόλτα του σκύλου και λίγο παραπάνω το Σαββατοκύριακο και το παιχνίδι αντί για ευχαρίστηση και δείγμα αφοσίωσης για το κατοικίδιό μας γίνονται πονοκέφαλος.

Όμως τι γίνεται με το σκυλί που περιμένει τόσες ώρες σπίτι χωρίς παρέα, χωρίς κάποιον να παίξει και με το άγχος αποχωρισμού να του κάνει συντροφιά όσο λείπουμε; Αφού δεν μπορούμε να του αφιερώσουμε περισσότερες ώρες, μπορούμε να κάνουμε πιο δημιουργικό και ευχάριστο το χρόνο που περνάμε μαζί του.

  1. Περιλαμβάνουμε το σκύλο σε περισσότερες δραστηριότητες. Στο περίπτερο, σε μια επίσκεψη σε φίλους, στο αυτοκίνητο για να αφήσουμε τα παιδιά στο φροντιστήριο, στην παραλία, κλπ. Μπορεί να μην εκτονωθεί όσο σε μια βόλτα στο πάρκο, όμως θα έχει τη χαρά ότι βρίσκεται κοντά μας κι εμείς δε θα έχουμε τόσες τύψεις.

  2. Το βράδι που θα επιστρέψετε σπίτι κάντε λίγο χώρο στον καναπέ ή το κρεβάτι για τον σκύλο σας. Θα έρθει να κουρνιάσει δίπλα σας, να τον χαϊδέψετε, να ανταλλάξετε στοργή, γεγονός που θα τον ηρεμήσει από το άγχος της ημέρας που πέρασε και λείπατε.

  3. Αλλάζουμε ποιοτικά τις βόλτες. Εκτός από τον καθιερωμένο περίπατο στο πάρκο, δοκιμάζουμε να πάμε για τρέξιμο, να τον πάμε στην θάλασσα, σε ένα βουνό, σε συνάντηση με άλλους σκύλους. Ακόμη και σε άλλη γειτονιά να τον πάμε βόλτα, ο σκύλος θα το εκτιμήσει και θα περάσει πολύ καλύτερα.

  4. Μοιράστε το χρόνο σας στο σπίτι και βρείτε λίγο περισσότερο χρόνο για το σκύλο σας. Δηλαδή όταν γυρίσετε σπίτι μην ανοίξετε το λάπτοπ ή την τηλεόραση και αφήσετε το σκύλο να ικετεύει για προσοχή και χάδια. Παίξτε μαζί του, ακόμη και όταν μαγειρεύετε μπορείτε να του θυμίσετε μια εντολή με λίγο φαγητό, ενώ βλέπετε τηλεόραση μπορείτε να του κόψετε τα νύχια, να τον χτενίσετε κλπ.

  5. Μοιράστε την ευθύνη με την οικογένειά σας. Αφήστε τα παιδιά να του βάλουν νερό στο μπολ, επιτρέψτε σε κάποιον δικόν σας να βγάλει τον σκύλο βόλτα, και γενικά δραστηριότητες όπως το γκούμινγκ, ο περίπατος, ο κτηνίατρος μπορούν να γίνουν και από άλλα μέλη της οικογένειας, αρκεί φυσικά να το θέλουν και εκείνοι και να μην είναι βραχνάς.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s