3 τρόποι να κρατήσετε το σκύλο ασφαλή ενώ ασκείται

Standard

shutterstock_126237938Αν αποφασίσετε να κάνετε γυμναστική μαζί με το σκύλο σας, δηλαδή να πάτε για τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα, ή έντονο παιχνίδι, τότε φροντίστε να είστε καλά προετοιμασμένοι.

  1. Αν ο σκύλος σας πρέπει να χάσει βάρος, μην τον εξουθενώνετε κάθε φορά που βγαίνει έξω. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο για να το πρόγραμμα διατροφής που πρέπει να ακολουθήσει αλλά και δώστε του χρόνο να ασκηθεί με ήπιες ασκήσεις και όχι εξουθενωτικά. Ειδικά τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι δύσκολο να κάνουν έντονη γυμναστική και μπορεί και επικίνδυνο.

  2. Εχετε πάντα μαζί σας νερό και δίνετε στο σκύλο σας κάθε 20 λεπτά. Λίγο κάθε φορά αλλά τους είναι απαραίτητο. Το καλοκαίρι θα πρέπει να βγαίνετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα ώστε να μην απειληθεί ο σκύλος από θερμοπληξία.

  3. Oι σκύλοι δεν ιδρώνουν από τη ζέστη, ούτε μελανιάζουν από το κρύο. Πρέπει λοιπόν να παρακολουθούμε το κατοικίδιό μας συχνά στη βόλτα μήπως έχει λαχανιάσει ή μήπως τρέμει. Φυσικά υπάρχουν και κατάλληλα ρούχα για όσα σκυλιά δεν αντέχουν το κρύο.

Όπως έχουμε ξαναπεί, η άσκηση είναι ένας τρόπος να δενόμαστε περισσότερο με τον σκύλο μας αλλά και να κάνουμε καλό στην υγεία και των δύο.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s