7 λόγοι για να μην αποκτήσετε σκύλο (ακόμα)

Standard

Under the tableΤα αγαπάτε, είχατε κάποτε, το ζητάει το παιδί σας, ο σύντροφός σας. Πριν πάρετε μια απόφαση για την οποία δεν είστε πολύ σίγουροι, αναζητήστε μερικά σημάδια στην καθημερινότητά σας που «φωνάζουν» ότι πρέπει να αναβάλετε την απόκτηση σκύλου.

  1. Λείπετε συχνά από το σπίτι. Αν ταξιδεύετε συχνά για επαγγελματικούς λόγους ή είστε πολυάσχολοι και έχετε πάνω από μία δουλειές, τότε ο σκύλος θα περιμένει μόνος στο σπίτι να  επιστρέψετε ή σε κάποιο ξενοδοχείο σκύλων. Δεν είναι και πολύ ωραίο να έχετε part time κατοικίδιο. Ειδικά αν γνωρίζετε την εργασιακή σας καθημερινότητα προτού αποκτήσετε σκύλο.

  2. Εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας, έχετε αλλεργίες στα ζώα και στο τρίχωμά τους. Είναι προφανές ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία σας.

  3. Σας ενθουσιάζουν μόνο τα κουτάβια. Όντως, οι μικρές γούνινες μπαλίτσες, είναι αξιαγάπητες. Όμως μεγαλώνουν σε μέγεθος και μαζί γίνονται πιο απαιτητικά. Δείτε έναν σκύλο 45 κιλών, φανταστείτε τη ζωή μαζί του και ξανασκεφτείτε το.

  4. Δεν βρίσκεστε σε καλή οικονομική κατάσταση. Ο σκύλος έχει έξοδα, σταθερά και απρόβλεπτα. Οι περισσότερες καταστάσεις δεν παίρνουν αναβολή, όπως ράμματα μετά από έναν καβγά. Τα σταθερά είναι η τροφή, το γκρούμινγκ, αμπούλες, κολάρα αποπαρασίτωσης, χάπια για σκουλήκια, κλπ.

  5. Είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα έπιπλα και τα αντικείμενα του σπιτού. Εσείς. Ενα σκυλί με υπερβολική ενέργεια, ή που μένει πολλές ώρες μόνο, δεν έχει την ίδια άποψη. Θα βρει πολύ χαρά μασώντας το πανάκριβο τραπεζάκι, ή ξίνοντας το πανάκριβο χαλί. Κάποιους δεν τους πειράζει και το γνωρίζουν εκ των προτέρων, όμως είναι και άλλοι που απλά φρικάρουν και τα βάζουν με το σκύλο.

  6. Νομίζετε ότι τα παιδιά σας θα το μεγαλώσουν και θα το φροντίσουν. Μπορεί να παίξουν μαζί του, αλλά σαν παιδιά μπορεί να το βαρεθούν σύντομα. Επίσης, τις βόλτες, πρέπει να τις αναλάβει κάποιος ενήλικος όπως και τις βόλτες στον κτηνίατρο. Καλό είναι να συμμετέχουν τα παιδιά στην εκπαίδευση του σκύλου, όμως είναι αποκλειστικά ευθύνη των ενηλίκων.

  7. Η ζωή σας δεν είναι στην κατάλληλη φάση για να αποκτήσετε σκύλο. Μπορεί να ετοιμάζεστε να μετακομίσετε σε άλλη πόλη, να μένετε κάπου προσωρινά, να είστε στο σημείο που δεν μπορείτε να αναλάβετε μια τόσο μεγάλη δέσμευση, μακροχρόνια και με καθημερινές υποχρεώσεις. Δεν είναι κακό, είναι ώριμο να το εντοπίσετε και να περιμένετε μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s