3 λόγοι για να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σας (θετικά)

Standard

dsc008301Η εκπαίδευση σκύλων θεωρείται από πολλούς πολυτέλεια και περιττό για το σκύλο τους. Ειδικά στις μέρες μας, τα μαθήματα του σκύλου κόβονται πολλές φορές και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπαίδευσης. Πρώτα σαν φιλόζωη και δεύτερον σαν υπεύθυνη εκπαιδεύτρια σκύλων στο treat2treat, υποστηρίζω ότι κάθε σκύλος μαζί με τον ιδιοκτήτη του πρέπει να παίρνουν μαθήματα καλής συμπεριφοράς, να λύνονται προβλήματα χαρακτήρα και να γίνεται καλύτερη η συμβίωση. Όσο κι αν αγαπάει κάποιος τα σκυλιά πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να μάθει που θα βελτιώσει τη ζωή μαζί τους.

1. Γίνεται πιο ισχυρός ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και σκύλου. Η διαδικασία εκπαίδευσης είναι ακόμα περισσότερες ώρες μαζί με τον σκύλο μας, είναι ευχάριστη, και έχει ευχάριστο αποτέλεσμα. Η σχέση με τον σκύλο αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς και οι δύο πλευρές ψάχνουν να βρουν τρόπο να επικοινωνήσουν καλύτερα. Εμείς σκεφτόμαστε πώς θα μάθει καλύτερα ο σκύλος, πώς θα κάνουμε πιο διασκεδαστική την εκπαίδευση, πώς θα πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τον σκύλο μας. Από την άλλη μεριά, ο σκύλος σκέφτεται τι ζητάμε από αυτόν και πως θα το καταφέρει, νιώθει χαρούμενος που είναι δίπλα μας περισσότερες ώρες και μάλιστα με συγκεκριμένη ασχολία και φυσικά νιώθει απέραντη χαρά όταν τον επιβραβεύουμε.

2. Μειώνονται οι κίνδυνοι για τη ζωή του σκύλου. Όσο καλύτερη επικοινωνία έχουμε με τον σκύλο μας, βελτιώνεται και η πειθαρχία του. Για παράδειγμα, θα γλιτώσει από το να βγει στο δρόμο τρέχοντας γιατί θα μας ακούσει που τον φωνάζουμε, δε θα έχει επιθετικότητα και θα γλιτώσει από καβγάδες και τραυματισμούς και δε θα τρώει από κάτω.

3. Λύνονται προβλήματα συμπεριφοράς του σκύλου και αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το ανεξήγητο γάβγισμα, το άγχος αποχωρισμού, η κοινωνικότητα, η σχέση με ανθρώπους και άλλα ζώα, η τουαλέτα, το γρίλισμα και πολλές άλλες συμπεριφορές που απασχολούν τους ιδιοκτήτες, διορθώνονται και ηρεμούν τόσο τον σκύλο όσο και τους ανθρώπους. Η βόλτα στο πάρκο, η επαφή με άλλα σκυλιά, μία εκδρομή, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλο άγχος στον σκύλο εάν έχει προβλήματα συμπεριφοράς. Επιπλέον, όταν ένας σκύλος περπατάει δίπλα στον άνθρωπο με αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά ότι ο ιδιοκτήτης του θα του προσφέρει ό,τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος (φαγητό, χάδια, σπίτι), τότε έχει πετύχει η αρμονική συμβίωση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s