Πασχαλινοί κίνδυνοι για τον σκύλο μας

Standard

bostonΛίγο πριν τις Πασχαλινές διακοπές, το treat2treat σας επισημαίνει μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψιν τις μέρες αυτές.

Το πιο βασικό είναι να μάθετε εάν ο κτηνίατρός σας θα είναι διαθέσιμος τις μέρες των αργιών και αν όχι, ποιο γιατροί και κλινικές εφημερεύουν. Αν φύγετε για διακοπές παρέα με τον σκύλο σας, εντοπίστε κοντά στην περιοχή που θα μένετε κτηνιατρεία ή κλινικές που θα μπορείτε να απευθυνθείτε σε περίπτωση που χρειαστεί.

Παράλληλα, ο μεγάλος φόβος των ημερών είναι τα βεγγαλικά και οι κροτίδες. Πολλά σκυλιά χάνονται τις μέρες αυτές γιατί την ώρα της βόλτας ή ενώ είναι στην αυλή ακούνε την κροτίδα, τρομάζουν και φεύγουν. Τρία πράγματα μπορούμε να κάνουμε σε αυτή την περίπτωση:

  1. Δεν αφήνουμε τον σκύλο ελεύθερο στη βόλτα το απόγευμα μιας και εκείνη την ώρα πληθαίνουν οι κροτίδες.

  2. Αν ο σκύλος μένει έξω, καλύτερα να τον βάλετε μέσα ή να περιορίσετε τις πιθανότητες να πηδήξει και να φύγει έξω εάν τρομάξει. Καλό θα ήταν να πηγαίνετε έξω μαζί του, να τον καθησυχάζετε ώστε να μη φοβάται.

  3. Λίγες μέρες πριν την Ανάσταση μπορείτε να βάζετε δυνατή μουσική ή βεγγαλικά σε ένα βίντεο να ακούγονται σε χαμηλή ένταση και σταδιακά να την ανεβάζουμε. Ετσι, ο σκύλος θα εξοικιωθεί με τους δυνατούς ήχους και δε θα τρομάζει τόσο.

Τα σοκολατένια αβγά απαγορεύονται ρητώς για τα σκυλιά μας, καθώς περιέχουν σοκολάτα, απαγορευτική για τα σκυλιά. Προσέχουμε ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να μην δώσουν στον σκύλο σοκολάτα, κίνηση που φυσικά θα κάνουν από αγάπη, οι ενήλικες όμως πρέπει να τα προσέχουν και να προλάβουν τον σκύλο από δηλητηρίαση. Μπορούμε πάντα να εξηγήσουμε στα παιδιά ότι όσο απολαυστική είναι για εκείνα η σοκολάτα, τόσο βλαβερή είναι για τα σκυλιά και καλύτερα να τους δώσουν μια πιο κατάλληλη λιχουδιά. Το ίδιο ισχύει και τα τσουρέκια φυσικά.

Όσον αφορά τα Πασχαλινά αυγά, τα σκυλιά δεν πρέπει να φάνε σε καμία περίπτωση το χρώμα. Καθαρίστε τα και δώστε τους σε μικρή πάντα ποσότητα.

Σχετικά με το αρνί, δε χρειάζεται να υπερβάλετε. Η πέτσα είναι πολύ λιπαρή και άρα βλαβερή. Δώστε μία ελάχιστη ποσότητα αν και χωρίς αρνί θα είναι μια χαρά. Τα κόκκαλα μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό ή διαταραχές στο στομάχι του.

Η καλύτερη λύση είναι ο σκύλος να έχει το δικό του φαγητό και να του δώσουμε μόνο ψημένο κρέας, σε μικρή ποσότητα. Έτσι κι αλλιώς, το Πασχαλινό τραπέζι για πολλούς τελειώνει με υπερβολές και βαρυστομαχιά, δεν είναι ανάγκη να το περάσει και ο σκύλος μας αυτό. Ανάγκη από την παρουσία και την φροντίδα μας έχει.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε εσάς, τις οικογένειές σας και τους τριχωτούς φίλους σας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s